23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Hirsalan ja Peuramaan fuusioitumishankkeen aikataulu venyy

Naapuruksina Kirkkonummella sijaitsevien kahden golfkeskuksen mahdollinen yhteensulauttaminen uuden yrityksen kautta käynnistyy aikaisintaan vuoden 2018 alusta.

Hirsalan ja Peuramaan golfyhtiöiden hallitukset ovat vuoden 2015 kesästä alkaen neuvotelleet mahdollisesta toimintamallin muutoksesta. Hallitusten yhdessä suunnittelema malli on kahden golfyhtiön fuusio, jonka toteutumisesta päättävät kenttäyhtiöiden osakkaat yhtiökokouksessaan. Oleellisena  muutoksena aiempaan olisi osakkaiden vastikkeiden poisto.

Keskustelua asiasta käytiin Hirsalan hallituksessa sen jälkeen (kts.artikkeli), kun liikemiehet Henrik Lindfors ja Mika Lehto toivat Peuramaan yhtiökokoukseen ehdotuksen vastikepakon poistamisesta. Loppuvuodesta 2014 Lindfors ja Lehto olivat hankkineet yritystensä kautta omistukseensa vajaat 25 prosenttia Peuramaan osakekannasta. Tämä ehdotus vedettiin kuitenkin keskustelun jälkeen pois.

Fuusiohankkeen ajaminen lähti kuitenkin hallitusten yhteistyönä  liikkeelle. Valmistelutöiden jälkeen Hirsalan  ja Peuramaan osakkaat on kutsuttu  kolmasti  info-ja keskustelutilaisuuksiin aiheesta. Molempien yhtiöiden osakkailta on haettu myös kyselylomakkeen kautta mielipiteitä fuusiosta.

Seuraavaksi vaiheeksi hallitukset ovat suunnitelleet ylimääräisten yhtiökokousten kokoon kutsumista ja äänestystä fuusioitumisesta. Molemmissa yhtiöissä toteutumiseen tarvittaisiin kaksi kolmasosaa kokouksessa edustettuina olevista äänistä kaikissa osakesarjoissa.

Peuramaalla on kaksi 18-reikäistä kenttää sekä yhdeksänreikäinen par 3 -kenttä.

Peuramaalla on kaksi 18-reikäistä kenttää sekä yhdeksänreikäinen par 3 -kenttä.

Alkuperäisissä visioissa fuusioitumisen ennakoitiin voivan tapahtua myönteisen äänestystuloksen myötä  kuluvan  vuoden aikana  ja uuden yrityksen toiminnan käynnistymisen vuoden 2017 alusta.

”Tahtotila fuusioitumiseen on edelleen olemassa, hallitukset jatkavat asian selvittelyä  ja kehittämistä. Päätöksiä ylimääräisistä  yhtiökokouksista ei ole toistaiseksi tehty”, kertoo Peuramaa Golfin hallituksen puheenjohtaja Raoul Bergman.

”Hirsalassa haluamme tutkia fuusioasian todella huolella omista lähtökohdistamme. Hallitukset valmistelevat esityksiä osakkailleen, joilla on yhtiökokouksen kautta päätösvalta asiaan”, painottaa Hirsala Golfin hallituksen puheenjohtaja Pia Maria Halttunen.

Hirsala avaa oviaan

Hirsalassa kentällä oli maanantaina varsin rauhallinen päivä. Vieraspelaajat pääsevät rajoituksetta kierrokselleen arkisin.  Hirsalassa myydään aiemmasta poiketen myös viikonlopuille peliaikoja ulkopuolisille ryhmille  ja pienimuotoisiin tapahtumiin.

Kentän muistiinjäävin väylä on 11., jossa toinen lyönti suoritetaan jyrkkään alamäkeen.

Kentän muistiinjäävin väylä on 11., jossa toinen lyönti suoritetaan jyrkkään alamäkeen.

”Pääsimme markkinoimaan suurinta osaa tuotteistamme vasta kauden korvalla. Tietoisuus siitä, että Hirsalassa voi järjestää kaveriporukan tapahtumia leviää pikkuhiljaa. Säiden armoilla tässä kuitenkin ollaan. Pelikierrosten määrä asettunee 16 000 tasolle, jossa se oli myös edelliskaudella”, Astrid Venäläinen kertoo.

Kolmikerroksinen klubitalo on kävijämäärään nähden hyvin mahtipontisen oloinen. Kenttä on elokuun lopulla fiinissä kunnossa. Kymmenen ensimmäisen vuoden aikana reuna-alueita on siistitty. Hirsalassa on varsin riittävästi tilaa väylillä, kapeiden karheikkojen ulkopuolella on edelleen monin paikoin karua kivikkoa.

Vaikka kentällä 0n runsaasti keskimääräistä pidempiä siirtymiä,  peli etenee prime-time aikaan helposti neljään tuntiin lähes tyhjällä kentällä. Tuloksen tekemisen kannalta merkittävään osaan nousee lähipeli, etenkin putti. Hirsalan kentän suunnittelija David Jones on muovaillut viheriöistä hankalampia, kuin miltä ne kauempaa näyttävät.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)