[13][26]
Nordic League

Lindell kakkoseksi Nordea Tourilla

Myös Erik Myllymäki venyi kolmen joukkoon Trummenäsin turnauksessa.

Oliver Lindell kärsi Nordea Tourin ohjelmaan kuuluvassa Trummenäs Openissa uusintatappion. Paalulla ennen finaalikierrosta ollut Lindell ja Mikael Lindberg päätyivät 54 reiän kilpailussa tasatulokseen 206 (-10), kunnes ruotsalainen korjasi potin toisella uusintareiällä upottamansa kuusimetrisen birdieputin myötä.

Myös Lindellin birdie oli lähellä onnistua, mutta 10-metrinen chippi foregriiniltä jäi aavistuksen lyhyeksi.

Porvoolaisen päivä käynnistyi varsin tahmeasti. Hän oli kierrostaan kuuden reiän jälkeen kaksi yli, mutta nousi rei’illä 14–16 tekemiensä kolmen peräkkäisen birdien siivittämänä takaisin kisan johtoon. Loppusuoran ratkaiseva niitti jäi kuitenkin tällä erää puuttumaan.

”Pelaaminen onnistui heikoista lyönneistä huolimatta kohtuullisesti, ja voittokin oli tarjolla”, lauantaina tuloksen 70 pelannut Lindell sanoi. ”Nyt kotimatkalle, ja viikon treenit ennen seuraavaa koitosta.”

Vaikka uusintatappio tuntuu aina ikävältä, on kakkostila Nordic Liigan tiukissa väännöissä kova suoritus. Kyseessä oli Lindellille jo kauden viides top 5 -sijoitus.

Viimeisen reilun neljän viikon periodi on ollut hänelle menestys, kruununaan toukokuun ensimmäisellä viikolla Tanskassa tullut voitto. Toinen sija oli tuliaisena myös Saksassa huhtikuun lopussa pelatusta turnauksesta.

Suomalaisten hienoa panosta täydensivät kolmanneksi kirinyt Erik Myllymäki (-8) sekä kahdeksanneksi sijoittunut Linus Väisänen (-4). Mikael Salminen (-1) oli 21:s.

”Ehjä kokonaisuus, ei tullut isompia kömmähdyksiä”, pari viikkoa sitten Ecco Tourilla voittanut Myllymäki sanoi.

”Tänään vähän tuuli eri suunnasta ja se teki pelaamisesta vähän haastavampaa, mutta putteri toimi erittäin hyvin. Nihkeän alun jälkeen hyvä tsemppi, ja jäi hyvä maku kisasta, kun pääsi taas voittotaisteluun, vaikka se ei tällä kertaa ihan loppuun asti kantanutkaan.”

Myllymäki pääsi erityisen hyvin sinuiksi Trummenäs Golfklubbin kentän seitsemännen reiän kanssa, sillä hän teki tällä par-viitosella eaglen jokaisella kierroksella.

Lindell, 17, nousi hyvän esityksensä ansiosta takaisin Nordic Liigan rankingin johtoon ohi Trummenäsissä 25. sijoittuneen Ruotsin Björn Hellgrenin.