[6][5]

[6][5]

Mikko Korhonen jatkoon Kiinassa

Mikko Korhonen (71-70,-3) varmisti paikkansa Shenzhen Internationalin kahdelle viimeiselle kierrokselle. Roope Kakon (76-68,par) ja Mikko Ilosen ( 72-/-1 kuusi reikää) kohtalo selviää lauantaina kun ukkosen viivästyttämässä kilpailussa on saatu kaksi kierrosta pelattua.

Kolmas Hongkongissa, toinen Malesiassa. Soomin Leella on Kiinassa mahdollisuus nostaa itsensä voittajakategoriaan ET:lla.Kuva Getty Images

Korean 22-vuotias Soomin Lee (-13) kiersi Genzon Golf Clubilla kaksi ensimmäistä kierrosta ilman bogeja siirtyen kolmen lyönnin johtoon. Nuorukaisella on European Tourin ja Asian Tourin yhteiskisoista Hongkongista ja Malesiasta viimeisten kuukausien ajalta kolmas ja toinen sija. Mahdollinen voitto Shenzhenissa nostaisi Leen jo syvälle sadan joukkoon maailmanlistalla ja vakavaksi ehdokkaaksi Korean toiseksi olympialaisiin matkustavista pelaajista.

Erittäin paljon Leen kapasiteetista pääkiertueella kertoo se, että kisoja ET:lla on takana vain viisi. Viikonloppuna hän taistelee jo kolmannen kerran voitosta.

Hollannin Joost Luiten (-10) on kolmen lyönnin päässä, muita vakavia haastajia Leelle noussee lisää kun toinen kierros saadaan pelattua loppuun. Avauspäivän jälkeen johtanut Alexander Levy ehti Ilosen tavoin pelata vain muutaman reiän toista kierrosta.

Mikko Korhosella 14 tunnin työpäivä

Mikko Korhonen kuului siihen pelaajakatraaseen, joka vietti Genzon Golf Clubilla kaiken valoisan ajan jota perjantaina oli tarjolla.

”Juuri ja juuri ehdittiin maaliin ennen pelin keskeyttämistä, se oli plussaa. Keskeytyksiä oli minulla kaksi, oli vaikeaa pitää ajatusta kasassa kun homma kesti yhteensä 14 tuntia. Viisi tuntia meni klubilla peukaloita pyöritellessä. Suurimmat haasteet pelin osalta olivat putissa, niitä olisi voinut upota enemmän”, Korhonen niputti päivänsä.

Karri Kakko toimii Mikko Korhosen oikeana kätenä myös Kiinaan ja sen jälkeen Marokkoon suuntautuvalla kisamatkalla.Kuva Getty Images

Korhonen (71-70,-3) teki toisella kierroksella oman ennätyksensä Genzon Golf Clubilla. Hän oli pelannut 2014 kisassa kolmasti tuloksen 72, kerran 71, joka oli myös tämänvuotisen kisan avaustulos. Perjantain jälkeen Korhosen sijoitus oli 15., eroa kolmanteen sijaan on neljä lyöntiä, kärkeen kymmenen.

Roope Kakolla vauhti päällä

Torstaina tuloksen 76 tehnyt Roope Kakko siivosi perjantaina kortistaan turhat bogeyt ja yhden triplan. Birdejä hän teki lähes kärjen tahtiin (5+5).

Tulos oli kahdeksan lyöntiä parempi (68), jatkoonpääsy riippuu lauantaiaamun tulostasosta. Toisen päivän pelien jälkeen sijoitus oli 49., valistunut veikkaus mahdollisuuksille Kakon osalta on luokkaa 60/40.

” Pysyin toisena päivänä hyvin henkisesti balanssissa, vaikka keskeytyksiä ja lämmittelyjä tuli osalleni peräti kolme. Lopussa meinasi eneergiat loppua, mutta en antanut sille tunteelle valtaa. Lyöminen kulki ongelmitta. Hyvä ja ehjä kierros, tuntuu, että laiva on menossa oikeaan suuntaan”, Kakko iloitsi hienon esityksen jälkeen.

Mikko Ilonen (-1) ehti pelata perjantaina vain neljä reikää. Par-viitosella syntyneen birdien myötä sijaluku on 35. Soomin Lee on peräti 12 lyönnin päässä, mutta jatkoon päästessään Ilosella on kisaa jäljellä 50 reikää. Mikäli lauantaina päästään pelaamaan ilman taukoja, lahtelainen kiertää 32 reikää.