[14][27]

[14][27]
Asian Tour

Teemu Putkonen ansaitsi kortin Aasian kiertueelle

Putkonen esitti läpi karsintaturnauksen tasapainoisia otteita yltäen tavoitteeseensa neljän lyönnin turvin. Janne Kasken kilpailu päättyi pettymykseen.

Teemu Putkonen (-17) kuittasi lauantaina Bangkokissa päättyneessä karsintafinaalissa vahvan kortin Aasian kiertueelle. Hän pelasi turnauksen päätöskierroksella tuloksen 71, ja ylsi kisassa jaetulle 17. sijalle. Tämä oli hänen sijoituksensa myös joulukuun viimeisinä päivinä käydyssä esikarsintakilpailussa.

Kattavan pelioikeuden AT:lle ansaitsi 35 parasta ja samaan tulokseen päätyneet, tämän kriteerin täytti kaikkiaan 36 pelaajaa. Putkonen oli lopulta karsinnasta ainoa kortin saanut pohjoismaalainen.

Putkonen pelasi karsintahuipennuksessa päivästä toiseen laadukasta golfia. Hän pysytteli kolme ensimmäistä päivää kymmenen joukossa, mutta neljännen kierroksen viimeisellä korttiin livahtanut tuplabogi pudotti hieman sijoitusta.

Tahralla oli kuitenkin vain marginaalinen merkitys, sillä Putkosen ja ensimmäisten ilman korttia jääneiden pelaajien eroksi jäi neljä lyöntiä.

Putkonen pelasi viime kaudella PGA Tour China -kiertueella, jonka rahalistalla hän oli 44:s. 13 kisasta hän keräsi palkintorahaa reilut 104 000 yuania eli lähes 14 500 euroa.

Janne Kaske (-8) ei ollut karsintafinaalissa esikarsintojen kaltaisessa iskussa. Hänenkin osaltaan tilanne oli hyvä kolmannen kierroksen loppusuoralle saakka, mutta perjantain urakan päättäneet kaksi bogia aiheuttivat omat harminsa.

Kaskelta olisi vaadittu lauantaina vahvaan korttiin 67 lyönnin tulosta, hän jäi kuitenkin tästä kuuden lyönnin päähän. Päivän ainoat kaksi birdieä tulivat toisen kenttäpuoliskon kakkosella ja nelosella, mutta siinä vaiheessa realistiset mahdollisuudet 35:n joukkoon olivat jo menneet.

Lopputuloksissa Kaske jakoi 82. sijan.

Suvarnabhumi Golf & Country Clubilla pelatun karsintafinaalin kaksi parasta olivat Australian Richard Green ja Todd Sinnott (-28). Vasemmalta puolelta lyövä Green on voittanut urallaan kaksi turnausta Euroopan kiertueella.