Löydä oma pallosi - Golfpiste.com

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista
mainos Välineet

Löydä oma pallosi

Päällisin puolin hyvin saman näköisissä palloissa voi olla suuriakin eroja. Kaikki eivät sovi kaikille, eivät ainakaan yhtä hyvin.

Pinkki, sininen, oranssi, vihreä, keltainen, punainen – vai perinteisesti valkoinen?

Värin valinta voi olla makuasia, mutta oikean pallon etsimisessä on kyse paljon muustakin.

Ennen kaikkea pallon on sovelluttava omaan peliin ja omiin mieltymyksiin. Jos mailanpään nopeus ei yllä lähellekään kilpapelaajien tasoa, markkinoiden pisimmälle kehitetyistä palloista ei useinkaan saada parasta mahdollista suorituskykyä irti. Kallein ei golfissakaan aina tarkoita itselle parhaiten sopivaa.

Jos liialliset sivukierteet ovat ongelma, ei ole viisasta pelata palloilla, jotka tuottavat eniten kierrettä. Jos sen sijaan oma peli perustuu lähestymislyöntien ja lähipelin pureviin alakierteisiin tai lyöntien monipuoliseen taivutteluun, tilanne on aivan toinen.

Joku pitää pallon tarjoamasta pehmeästä tuntumasta, toiselle puolestaan pallon antama napakka palaute on kaikki kaikessa. Joku on valmis tinkimään suurimmista mahdollisista pituuksista ja ottamaan tilalle parhaat mahdolliset lähipeliominaisuudet. Toinen haluaa pallon, jonka pystyy pitämään matalana tuulessa, toinen pallon, joka nousee vaivattomasti mahdollisimman korkealle.

Siksi Wilsonilta löytyy palloja jokaiseen makuun. Kaikkia yhdistää pallon pinnalta löytyvä Wilson Staff -logo: lupaus pitkien perinteiden ja jatkuvan intohimon takaamasta laadusta.

Tuotepäällikkö Tuomas Korpi haluaa nostaa valikoimasta erityisesti esiin kaksi vaihtoehtoa. Toinen on kaksiosainen DX2 Soft, toinen kolmiosainen Duo Professional.

Tuotepäällikkö Tuomas Korpi: Duo Professional tarjoaa kilpailukykyiseen hintaan tour-tason suorituskyvyn

Kaksi osaa, monta väriä

”DX2 Soft maailman pehmein pallo”, Korpi aloittaa. ”Kokoonpuristuvuutta kuvaava kompressio on ainoastaan 29.”

Pehmeän ja laajan ytimen runsas ja kimmoisa kumi tietää sitä, että pallo lentää tyypillisillä harrastajapelaajan mailanpään nopeuksilla pitkälle.

”Kun pallo matalan dimplekuvion ansiosta lisäksi tuottaa vain vähän kierrettä, lyönnit ovat tavanomaista suorempia”, Korpi kuvailee. Suoruus auttaa ottamaan pituudesta kaiken irti.

Pallo sopii Korven mukaan valtaosalle riviharrastajista. Pehmeä tuntuma ja edullinen hinta ovat useimpien makuun. Tuloksetkin puhuvat puolestaan.

”Ruotsista tiedetään, että DX2 Soft päihitti Pro V1:n myyntitilastoissa jo kaudella 2017.”

Vuonna 2018 DX2 Soft sai kultaa Golf Digestin tarkasti seuratussa Hot Listissä. Uusimmassa versiossa kestävyyttä on entisestään parannettu. Kaiken lisäksi pallo lentää aiempaa korkeammassa kaaressa.

”Jyrkästä laskeutumiskulmasta on apua lähestymisissä”, Korpi muistuttaa. ”Pallo laskeutuu griinille pehmeästi, mikä auttaa korvaamaan vähäistä alakierrettä.”

Valkoisen perusvaihtoehdon lisäksi DX2 Soft -valikoimaa täydentää kuuden mattavärin Optix-perhe. Kierroksiin voi hakea vaihtelua tuntumasta tinkimättä.

Lisää monipuolisuutta

Duo Professional on Korven mukaan erinomainen esimerkki modernista ja monipuolisesta kolmikerrospallosta. Kun DX2 Soft edustaa Wilsonin pituutta korostavaa Distance-kategoriaa, Duo Professional on suunnattu hyvää hallittavuutta arvostaville Feel-pelaajille.

”60:n kompressio tarjoaa hyvän tuntuman, ja myös pituus- ja kierreominaisuudet ovat kunnossa. Ei ihme, että tämä pallokategoria on tällä hetkellä kovassa nousussa, myös muilla brändeillä kuin Wilsonilla.”

Duo Professional tarjoaa kilpailukykyiseen hintaan tour-tason suorituskyvyn yhdistyneenä monia edistyneempiäkin pelaajia miellyttävään pehmeään ytimeen. Kuori on muiden huippupallojen tavoin valmistettu uretaanista. Värivaihtoehtojakin on tarjolla: valkoisen lisäksi vihreä, oranssi ja keltainen.

”Useimmat kilpapelaajat kaipaavat palloltaan tiettyä napakkuutta”, Korpi huomauttaa. ”Siksi meiltä löytyy Duo Professionalin vaihtoehdoksi vielä neliosainen lippulaivapallo, yhteistyössä ammattilaisten kanssa kehitetty FG Tour.”

Luottosuhde kannattaa säilyttää

Oikean pallon löytyminen voi joskus olla pitkällisen etsinnän tulos. Jos omaan peliin suhtautuu tavoitteellisesti, pallon valinta on hyvä ottaa osaksi omien välineiden räätälöintiä.

Riippumatta siitä, mihin valinnassa päädytään, on tärkeä pitäytyä samassa pallossa johdonmukaisesti vaikka kokonaisen kauden ajan. Etenkin lähipelissä tuntumatekijöillä on niin suuri rooli, että esimerkiksi itseluottamus putterin varressa voi kadota, jos peliin kylmiltään otettu pallo poikkeaa ominaisuuksiltaan merkittävästi tutusta ja turvallisesta. Pallon käytös ja sen osumassa antama palaute eivät silloin enää vastaa sitä, mihin on totuttu.

Lue lisää: wilson.com

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje