Mikael Salminen nauttii pelaamisestaan kotikentällään. Lauantaina hän pelaa kilpailun voitosta. Kuva Juha Hakulinen.
Kilpagolf | Uutiset |
8.9.2017

Mikael Salminen kovassa vedossa kotikentällään pelattavassa FT-kilpailussa

Lauantain päätöskierrokselle lähdetään Juhana Kukkosen ja Emmi Jalkasen johdolla.

Kotikentällään pelaava Mikael Salminen (-7) oli päivän nimi Suur-Helsingin Golfin Luukin kentällä pelattavassa Audi Finnish PGA Golf Tourin osakilpailussa. Salminen löi tauluun tuloksen 64, jonka turvin hän nousi tuloslistalla toiseksi vain lyönnin päähän kilpailua johtavasta Oulun Golfkerhon Juhana Kukkosesta (-8).

Kärkikaksikon takana on kova joukko pelaajia kyttäämässä mahdollista iskun paikkaa lauantain päätöskierroksella. Kolmatta sijaa jakavat Tuomas Salminen, Peter Puhakka, Eetu Isometsä ja Riku Mattila ovat yhteistuloksessa -6.

Mikael Salmisen perjantain kierros oli varsin kaksijakoinen. Hän pelasi ensimmäiset yhdeksän reikää mahtavasti kuusi alle parin, mutta jälkimmäisellä yhdeksiköllä korttiin merkittiin pelkkiä pareja.

”Oli hyvä vauhti päällä siinä etuysillä, ja siinä oli hyvä mahdollisuus painaa tulos todella alas. Takaysillä homma jäi kuitenkin vähän piippuun, vaikka paikkoja olikin”, 10. reiältä kierroksensa aloittanut Salminen harmitteli.

Luukin kentällä on pelattu golfia jo 50 vuotta, ja Salmisenkin golfura alkoi aikoinaan juuri Luukissa.

”Tässä tavallaan ympyrä sulkeutuu. Olen pelannut Luukissa 25 vuotta, ja on todella hienoa, että nyt saatiin tänne tällainen kunnon kilpailu. On jopa vähän outo fiilis, kun käytännössä kaikki Suomessa pelaavat huiput ovat pelaamassa omalla ’takapihallani’ isoa kisaa”, Salminen nautiskeli.

Miesten kanssa samassa sarjassa pelaavista ammattilaisnaisista Krista Bakker on parhaissa asemissa kahden päivän jälkeen. Hän on 11. sijalla yhteistuloksessa -4. Myös Sanna Nuutinen (-3) ja Tiia Koivisto (par) selvittivät cutin.

Kilpailun tulostaso on kahden ensimmäisen kierroksen aikana ollut todella kova. Cut-rajaksi muodostui +3.

Emmi Jalkanen tähyää kohti uransa ensimmäistä Finnish Tour -voittoa. Kuva Juha Hakulinen.

Naisten kilpailun johtoon noussut Nokia River Golfin Emmi Jalkanen (+1) pelasi toisen kierroksen 71 lyönnillä. Jalkasen kierros noudatteli rauhallista kaavaa, jossa par-tulokset olivat pääosassa.

”Oli aika tasainen kierros, eikä tullut mitään isoja virheitä. Taisin lyödä 15 greeniosumaa, ja jouduin chippaamaan vain kerran. Eli missit olivat todella pieniä. Toki birdiejä olisi voinut tehdä enemmänkin, kun oli ihan hyviä paikkoja”, kaksi birdieä kierroksellaan tehnyt Jalkanen kertoi.

Jalkanen on ollut kestomenestyjiä juniorikiertueille, mutta Finnish Tour -voitto häneltä vielä puuttuu. Sitä hän lähtee lauantaina tavoittelemaan.

”Luukki on sellainen kenttä, että kun osuu väyliin ja griineihin, niin on aika vahvoilla. Raffit ovat aika vaikeita, sieltä on vaikea lähestyä pienille ja muodokkaille griineille”, Jalkanen puhui taktiikastaan.

Jalkasen johto toiseksi nousseeseen Ålands Golfklubbin Emma Lindmaniin (+3) on kaksi lyöntiä. Avauspäivän jälkeen johtanut Ella Salminen (+4) pelasi perjantaina tuloksen 75, joka pudotti hänet kolmannelle tilalle.

Kilpailun päätöskierros pelataan lauantaina kello 8.00 alkaen.

 

Lähde: Tiedote

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.