23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Dustin Johnson ei lähde Rioon

Matt Kuchar on Johnsonin peruutuksen myötä nousemassa USA.n olympiajoukkueeseen Jordan Spiethin, Bubba Watsonin ja Rickie Fowlerin seuraksi.

Maailmanlistan kakkonen ja tuore major-voittaja Dustin Johnson ilmoitti perjantaina jättävänsä kuukauden kuluttua pelattavan Rion golfturnauksen väliin.

Kaksi edellistä turnaustaan (U.S. Open ja Bridgestone Invitational) voittanut Johnson liittyy siten muun muassa Jason Dayn ja Rory McIlroyn seuraksi olympialaiset sivuuttavien pelaajien joukkoon.

”Urheilijana en tiedä hienompaa kunniaa kuin edustaa Yhdysvaltoja olympialaisissa. Keskusteltuani perheeni ja tiimini kanssa, olen kuitenkin tehnyt päätöksen olla lähtemättä Rioon”, Johnson sanoi tiedotteessaan.

”Ratkaisu ei ollut helppo, mutta zikavirukseen liittyviä vaaroja ei voi vähätellä. Paulinalla ja minulla on suunnitelmissa hankkia lisää lapsia tulevaisuudessa, enkä halua ottaa riskiä.”

Johnson on ensimmäinen yhdysvaltalainen, joka ilmoitti skippaavansa olympialaiset. Hänen kisapaikkansa on menossa Patrck Reedille, jonka lisäksi USA:n olympiajoukkueeseen liittyvät Jordan Spieth, Bubba Watson ja Rickie Fowler.

USA on ainoa maa, joka saa täydet neljä pelaajaa miesten olympiaturnaukseen.

Reed kertoi lehdistölle torstaina, että hän lähtee Rioon, mikäli kutsu käy.

Koska tahansa minulla on mahdollisuus pelata tähtilipun alla, teen sen. Olen valmis lähtemään, kun kutsu käy, riippumatta missä ja milloin kilpailu pelataan. -Patrick Reed

Mikäli USA:n pelaajista joku vielä jää pois olympialaisista, Matt Kuchar on seuraavana valintalistalla.

Johnson sanoi vielä viikko ennen WGC-sarjaan kuuluvaa Bridgestone Invitationalia suunnittelevansa Rioon lähtöä. Hän totesi kuitenkin ottavansa selvää ”muutamasta asiasta” ennen sitovaa päätöstään.

”DJ” on seitsemäs pelaa maailmanlistan top 20:sta, joka on ilmoittanut jäävänsä pois Rion kesäkisoista.

Olympiakarsinta päättyy maanantaina 11. heinäkuuta. Sekä miesten että naisten turnaukseen otetaan 60 pelaajaa maailmanlistan sijoitusten perusteella.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje