Matilda Castrén sai tulikasteensa ammattilaisena Rinkven Golf Clubilla. Kuva: Juha Skyttä
Kotimaa |
17.5.2017

Kotimaisilla pelaajilla näytönpaikka Evli Ladies Finnish Openissa

Noin 30 suomalaispelaajaa osallistuu Hill Sidessa järjestettävään kisaan. Matilda Castren on ehdolla Vagliano Trophyssa Manner-Euroopan joukkueeseen.

Ursula Wikström, Noora Tamminen, Linda Henriksson ja Matilda Castren ovat niiden arviolta 30:n kotimaisen pelaajan joukossa, jotka pääsevät mukaan naisgolfin kauden tärkeimpään tapahtumaan Hill Side Golf & Country Clubilla.

Golf Talmaa edustavat olympiapelaajat Ursula Wikström ja Noora Tamminen antavat Let Access Tourin pelaajille kovan mittarin Hill Sidessa. Kuva: Getty Images

Kuudetta kertaa Vihdin Jokikunnassa pelattavasta Evli Ladies Finnish Openista on muodostumassa pelaajakatraaltaan kovempi kuin koskaan aiemmin.

”Kiinnostus koti -ja ulkomaisten pelaajien osalta on varsin kiitettävää, kisan siirrolla alkukauteen saattaa olla tähän merkitystä. Let Access Tourin pelaajien lisäksi ovelle kolkuttelee nimekkäitä LET:lla pelaavia pelaajia. Tämä taas johtuu pääkiertueen vähäisestä kisatarjonnasta”, kertoo kisan järjestelyistä Golfliiton puolella huolehtiva Juha Juvonen.

Anna Backmanin kotimainen kisakausi käynnistyi Nordcenterissa ylivoimaisella, 14 lyönnin erolla saavutettuun voittoon. Kuva edellisvuoden Evli Ladies Finnish Openista. Puttisparraajana Mikael Mustonen.

Kotimaisista ammattilaisista käytännössä kaikki muut, paitsi US Openin karsintoihin saman viikon maanantaina osallistuva Minea Blomqvist-Kakko ovat ilmoittaneet osallistuvansa.

Matilda Castren ehdolla Manner-Euroopan joukkueeseen

Golfliitolla on käytössään 38 paikkaa, joista kuusi on vaihdettu suomalaispelaajien käyttöön muissa kiertueen kisoissa ja annettu vastaavasti pelipaikka ulkomaisille Evli Ladies Finnish Openiin.

Hill Sidessa on valmistauduttu huolella alkukaudesta pelattavaan arvokilpailuun. Seuran edustajista ainakin Rosa Rantasen ja Jenna  Mäihäniemen uskotaan olevan mukana kisassa.

”Saattaa olla, että vielä muutama vaihto ulkomailke tulee. Suomalaispelaajien määrä lienee  noin 30, joka on meille hyvä määrä. Tämä takaa sen, että amatöörejäkin mahtuu mukaan toistakymmentä”, Juha Juvonen laskeskelee.

Matild Castrenin urakka NCAA:n mestaruuskisoissa Illinoisissa käynnistyy perjantaina.Kuva: Vesa Koivunen

Matilda Castrenin ”status” kilpailussa on vielä avoinna. Hän on ehdolla Manner-Euroopan joukkueeseen Iso-Britannian ja Irlannin joukkuetta vastaan käytävässä amatöörien Vagliano Trophy ottelusarjassa kesä-heinäkuun vaihteessa . Mikäli Castren nimetään, hän on Vihdin kisassa amatööri ja siirtyy ammattilaiseksi vasta haasteottelun jälkeen.

Viimeisin Suomea aikuisten Vagliano Trophyssa edustanut pelaaja on Minea Blomqvist (2003).

Kisan perustaja, ranskalainen Andre Vagliano halusi maannaistensa ottavan mittaa briteistä ja irlantilaisista. Ottelusarjaa pelattiin 16 kertaa vuosien 1931-1957 välillä. Ranskalaiset lähtivät jokaisesta ottelusta tappio niskassaan.

Kun Manner-Euroopan muut maat tulivat tueksi joukkueeseen, on vuodesta 1959 pelattu lähes tasatahtiin.

Suomalaispelaajien paikat Evli Ladies Finnish Openiin jaetaan seuraavasti:

Let Access kiertueen kotimaiset pelaajat lasketaan näihin mukaan.

Paikkoja on 38, joista kuusi on vaihdettu pois.

Rolex-ranking – suomalaiset pelaajat

-World Amateur Golf Ranking – 10 parasta suomalaista pelaajaa

-Hill Side Golf Club – 2 villiä korttia

-Finnish Amateur Ranking 26.5. – ranking 1.

-Finnish Junior Amateur Ranking 26.5. – ranking 1.

-Loput paikat: SGL villit kortit, päätetään 26.5.

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.