Kai Wist luotsaa seuraavat kolme kautta HGK:n toimintaa seuran puheenjohtajana.
Kotimaa |
16.5.2018

HGK:n uusi puheenjohtaja haluaa laittaa tuotteen kuntoon – Tali tarvitsee lisää jäseniä

Yli 40 prosenttia HGK:n jäsenistöstä pelaa kauden aikana vain yhden kierroksen, jos sitäkään.

Maamme arvostetuimpiin verojuristeihin lukeutuva PricewaterhouseCoopersin osakas Kai Wist luotsaa Suomen vanhinta golfklubia puheenjohtajana seuraavien kolmen vuoden ajan.

Wist valittiin tehtäväänsä ainoana ehdokkaana seuran kevätkokouksessa tiistaina. Edellinen puheenjohtaja Lauri Gulin nimettiin HGK:n golftoimen johtajaksi joulukuussa, väliaikaisena puheenjohtajana toimi varapuheenjohtaja Sami Erviö.

”HGK:lla on Suomessa St.Andrewsin tapainen asema. Hyvistä perinteistä on syytä pitää kiinni, meidän pitää samanaikaisesti seurata golfmarkkinan muutttumista ja reagoida siihen omilla toimillamme”, Talissa aktiivisesti vuodesta 1976 jäsenenä pelannut Wist linjaa.

Golftoimen johtaja Lauri Gulin ja pj. Kai Wist ovat olleet HGK:n jäseniä yli 90 vuoden ajan.

HGK jäi tuoreimmassa Golflehden lukijoiden äänten perusteella tehdyssä rankingissa selkeästi viimeiseen kolmannekseen golfkeskuksista, sijaluku oli reilusti päälle sadan.

”Tämä mittari antaa meille suuren haasteen, johon pystymme omalla toiminnalla vaikuttamaan. Kentän kunnon ja palveluiden osalta meidän on kyettävä parantamaan, jotta seuran tulorahoituksen perusta pysyisi vakaana.”

Uusia jäsenyyden muotoja kehitteillä

HGK:n jäsenyyttä joutui pahimmillaan odottamaan lähes 20 vuoden ajan. Nyt jono on purkaantunut, yli 5 000 euron liittymismaksun maksavia on harvassa. Tälle kaudelle HGK on saanut uutuustuotteen, kausijäsenyyden kautta yli 20 uutta vuosijäsentä. Nämä maksavat varsinaisen jäsenen kaltaisista oikeuksistaan 1 550 euroa.

Perälauta kuitenkin vuotaa jäsenistön ikääntyessä. Nykyisestä jäsenistöstä kaksi kolmasosaa on yli viisikymppisiä. Tilastollisesti mielenkiintoisin fakta on se, että peräti 450 jäsentä pelasi kaudella 2017 kotikentällään vain yhden kierroksen tai jätti oikeutensa kokonaan käyttämättä.

Näiden tekijöiden summana seura tarvitsee tulevina vuosina entistä enemmän uusia jäseniä säilyttääkseen elinvoimaisuutensa.

Jäsenyyden muodot HGK:ssa saattavat moninaistua. Suunnitteilla on seuran sääntöjen muokkaamisen kautta johtokunnalle valtuuksia tuoda tarjolle etenkin lyhyempiä jäsenyyksiä sekä yksityishenkilöille kuin myös yrityksille.

Keskusteleva puheenjohtaja on tottunut tekemään päätöksiä

Kai Wist on tehnyt valtaosan työurastaan PWC:lla, työskennellen myös sen hallituksessa sekä johtoryhmässä. Tätä ennen hän haki kokemusta pankkialalta sekä valtionhallinnosta.

Aiemmin kahden vuoden ajan seuran kapteenina toiminutta Wistiä pyydettiin asettumaan ehdolle HGK:n puheenjohtajaksi.

”Mietin pitkään ja päädyin lopulta siihen, että pian 60 vuotta täyttäessäni minulle jää työelämän puolesta enemmän aikaa harrastuksille. HGK:lla on sijaintinsa ja kentän osalta valtavat mahdollisuudet kehittää palveluitaan tulevaisuuden kysyntää vastaavaksi. Tämä sai minut lähtemään näihin talkoisiin.”

”Määrittelisin itseni toisten mielipiteet hyvin huomioon ottavaksi, keskustelevaksi johtajaksi. Olen työni puolesta tottunut vastaavasti reagoimaan ja tekemään päätöksiä asioiden edistämiseksi.”

58-vuotias Wist pelaa tasoituksella 6,9. Suhtautumisesta golfiin kertoo paljon se, että hän ottaa edelleen säännöllisesti oppitunteja HGK:n valmentajalta Henrikki Toloselta ja hioo lyöntejään kotiinsa rakennetussa golfhuoneessa, jossa on mm. oma simulaattori sekä puttimatto.

Nuoruusvuosien pelikaveriensa kanssa hän on perustanut kahdeksan hengen ryhmän, joka Talin kierrosten lisäksi kilpailee kerran vuodessa ulkomailla. Elokuussa matka suuntautuu Hampuriin.

”Olemme nimenneet kiertueemme ”Otouriksi” (epäonni). Pääasia on yhdessäolo ja hauskanpito myös pelikierrosten jälkeen. Nauraa voi silloinkin kun oma peli ei kulje ja pelikaverit vievät skinipanokset.”

Talin kuuluisalle terassille ovat tervetulleita myös vieraspelaajat, vakuuttavat Kai Wist (oik.) sekä Epäonnen kiertueen (Otour) pelikaverinsa, Bernd Heikel, Pekka Altonen, Harry Wickberg ja Lauri Nurminen.

HGK sai puheenjohtajakseen positiivisen elämän asenteen omaavan, humoristisen ja helposti lähestyttävän liiderin, joka luo ympäristöönsä hyvää henkeä ja on peliseurana parasta a-luokkaa kentällä.

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.