23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

SGL:n ja Lauron yhteistyösopimus mahdollistaa suomalaisille kilpapelaajille edulliset talviharjoittelumahdollisuudet

Kentällä toimiva suomalaispro ja hyvä sijainti kallistivat valinnan Lauro Golfiin.

Suomen Golfliitto on tehnyt Lauro Golfin kanssa yhteistyösopimuksen, mikä avaa kotimaisille kilpapelaajille edulliset ympärivuotiset harjoitusmahdollisuudet Espanjan Aurinkorannikolla.

Sopimus tähtää ennen kaikkea maajoukkue- ja liittovalmennusryhmien talviaikaisten harjoitusolosuhteiden parantamiseen, mutta myös muut suomalaiset kilpapelaajat voivat hyödyntää 27-reikäisen golfkeskuksen tarjoamia puitteita.

”Halusimme tehdä laadukkaiden harjoitusolosuhteiden saatavuuden kaikille kotimaisille kilpagolfareille mahdollisimman helpoksi”, Golfliiton kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen sanoo.

”Lauron valintaan oli kaksi tärkeää syytä: kentällä talvisin työskentelevä PGA pro Tapani Saarentola ja sijainti. Pääsy Lauroon on logistisesti vaivatonta nuorille pelaajille, jotka eivät ikänsä puolesta voi vielä vuokrata autoa.”

Nuoremmat pelaajat voivat myös yhdistää Laurossa harjoittelun ja opiskelun, sillä Aurinkorannikolla sijaitsee suomalainen koulu.

Golfliitto on aiemmin hyödyntänyt Costa Ballenaa harjoitus- ja leiripaikkana, mutta siitä luovuttiin hankalan sijainnin vuoksi. Costa Ballena on 250 kilometrin päässä Malagasta, ja pääsy sinne vaatii Juvosen mukaan erityisjärjestelyitä.

SGL on myös vuokrannut talon kentän välittömässä läheisyydessä olevasta resortista. Huhtikuun loppuun saakka vuokratusta huoneistosta löytyy kohtuuhintaista majoitustilaa aina kymmenelle hengelle.

”Sopimus Lauron kanssa on voimassa toistaiseksi. Tarkastelemme sen ehtoja ja hintoja vuosittain.”

Varauskalenterissa jo ensimmäisiä merkintöjä

Fuge Golf Team Lauroa pyörittävä Saarentola toimii golfkeskuksessa suomalaisten yhteyshenkilönä. Hän kertoi golf.fi-sivustolla, että paikka sopii yhtä hyvin yksittäisille pelaajille kuin seurojen leirityksiin. Saarentola joukkoineen järjestää tarpeen mukaan lentokenttäkuljetukset ja tiiausaikojen varaukset.

Pelaaja voi halutessaan sopia myös valmennuksesta Saarentolan kanssa.

”Saarentola on erikoistunut putti- ja lähipelivalmennukseen, ja näiden osa-alueiden kohdalla häntä ovat monet pelaajat aiemmin hyödyntäneet”, Juvonen sanoo.

Golfliiton omien leirien lisäksi yksittäiset ammattilaiset ovat jo tehneet varauksia Lauroon. Myös joistakin seuroista tuli Juvoselle välittömästi yhteydenottoja sopimuksen julkaisemisen jälkeen.

Lauro Golf käsittää 27 reiän kenttäkokonaisuuden kattavine lähipelialueineen. Golfpakettiin kuuluu pelien ja harjoitusalueiden käytön lisäksi myös harjoituspallot.

Juvonen vastaa Golfliiton vuokraamaa taloa koskevista kyselyistä ja majoitusvarauksista. Saarentola puolestaan vastaa golfiin, muuhun majoitukseen, kuljetuksiin ja valmennukseen liittyvistä tiedusteluista.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje