25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

Näppis Leinonen maraton-ennätyksen kimpussa juhannusaattona

Keskiyön golfari "Näppis" Leinonen kuvattuna kesällä 2008 Ahvenanmaan Slotts-kentällä

Markku ”Näppis” Leinonen on Suomen kuuluisin golffriikki, jonka saavutuksista merkittävin on maammen kaikkien kenttien pelaaminen vajaan kahden kuukauden aikana kesällä 2008. 52-vuotias metsuri innostui golfiin kotipaikkakunnallaan Paltamossa 80-luvun lopussa.

Siitä alkaen hän on pelannut tai lyönyt palloa paria poikkeusta lukuun ottamatta joka päivä vuoden ympäri. Talveksi Näppis rakentaa ja ylläpitää upean talvikenttänsä.

Yksi Näppiksen kesän traditioista on ollut jo pitkään kotikentällään pelaamansa maraton, jossa hän on nukkumatta välillä pelannut pisimmillään 46 tuntia…

Juhannusaattona edessä on toisenlainen haaste, Talissa on tarkoitus pelata vauhdikkaasti kenttää läpi keskimäärin kahden tunnin kierrosvauhtia yhdessä Teemu Tyryn kanssa.

”Saivat houkuteltua Helsinkiin. Samalla matkalla ehdin pelata lämmittelynä pari muutakin kenttää. Jokaisena päivänä olen pelannut tai harjoitellut, ei tästä pääse irti eikä ole tarkoituskaan. Mitä sitä ihminen muuta järkevämpää tekisi kuin pelaisi golfia”, Näppis perustelee ajankäyttöään

Tyryn tekemän suunnitelman mukaan päiväurakaksi muotoutuu 200 reikää, joka on kierroksiksi muutettuna 11 täyttä ja kaksi reikää päälle.

”200 reikää olen pelannut putkeen kolmasti aiemminkin, mutta silloin aikaa on kulunut 35-40 tuntia. Ennätys on 14 kiekkaa 46 tunnin sisään”, Näppis taustoittaa kokemustaan.

”Kinniä (skini) pelataan Talissa, saa nähdä pysyykö tuossa vauhdissa laskuissa mukana. Kyllähän vuorokauden pelaa putkeen, mutta tuo vauhti on aika hurja. Sellaiseen en ole tottunut. Kyllä aikataulussa pysyminen mahdollista on, jos palloa lyödään suoraan eikä aikaa tuhlata epäolennaiseen”, Näppis arvelee.

Näppiksen juhannusmaratonia seurataan sivustomme Live Scoring -osastolla reaaliaikaisena GameBookin avulla. Päivän tapahtumista tunnelmia ja kuvia myös Golfpisteen facebook-sivuilla.

Näppis aloitti vuonna 2008 oman kiertueensa nimenomaan Talista. Silloin tulokseksi tuli 84 lyöntiä.

Teemu

Teemu Tyry ja Näppis Leinonen suunnittelevat pelaavansa 200 reikää vuorokauden aikana Talissa juhannusaattona.

Näppiksen päivän ”saaliiseen” liittyen voi osallistua sivuillamme veikkaukseen. Kysymys kuuluu, kuinka monta paria tai sen alittavaa tulosta Näppis tekee vuorokauden aikana? Osallistumisaikaa on perjantaihin kello 00.00 asti. Vastauslomakkeen löydät oheisen linkin alta.

”Ei ollut tosiaankaan silloin 2008 nappisuoritus Talia kierrettäessä. Parempaan pitäisi pystyä nyt keskiarvonakin. Mutta jos 100 reikää pelaan pariin tai alle, olen selviytynyt varsin hyvin”, hän päättää puhelinhaastattelun.

Jari Jokinen

Näppis on Tour, 2008

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (9 kpl)