Messuilla polkaistaan kausi käyntiin - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

Messuilla polkaistaan kausi käyntiin

Lyöntitutkat tutlevat tänäkin vuonna olemaan messuilla kovassa käytössä, kun messuvieraat testaavat uutuusmailojen suorituskykyä ja ottavat osaa erilaisiin kilpailuihin.

Eteläisimmässä Suomessa osa harrastajista on jo ottanut varaslähdön, mutta viimeistään Golfmessuilta starttaa kausi 2015. Tarjolla Helsingin Messukeskuksessa on paitsi hulinaa ja vilskettä, kiinnostavimpia uutuuksia, kovan luokan messutarjouksia myös kiinnostavaa ohjelmaa läpi viikonlopun.

Viime vuoden mallistosta esimerkiksi niin mailoja kuin vaatteitakin löytää edullisesti ja kuumimmat uutuudet pääsee testaamaan messujen rangella tai vaikka Trackmanissa, jollainen löytyy myös Golfpisteen messuosastolta.

Jälleenmyyjien messuosastoista muhkein on Golf Balancen lähes 600 neliön laajuinen messupiste. Sen vieressä sijaitsevalta rangelta löytyy toistakymmentä lyöntipaikkaa, joissa voi ottaa tuntumaa uutuusmailoihin.

”Osastomme on vähän kuin liikkeemme pienoiskoossa, eri tuoteryhmille on rakennettu oma kokonaisuutensa. Uutuuksia on tietysti esillä, mutta vastaavasti on tarjolla hyviä messutarjouksia ja viimevuoden malleja edullisesti”, Toni Järvinen Golf Balancesta kertoo.

Golf Balancen Toni Järvinen odottaa kiireistä messuviikonloppua.

Golf Balancen Toni Järvinen odottaa kiireistä messuviikonloppua.

Järvisen kokemuksen mukaan erityisesti tekstiilit, kengät, golfhanskat ja -pallot kiinnostavat messuväkeä. Mailojakin myydään, mutta niiden fittaaminen on yleistynyt entisestään ja siksi moni haluaa tehdä ostopäätöksen vasta perusteellisen vertailun jälkeen.

”Tänä vuonna osastolta löytyy muiden muassa myös FootBalancen pohjallisia, jotka muotoillaan asiakkaalle paikan päällä. Erilaisten tuki- ja erikoispohjallisten käyttö onkin yleistynyt viime vuonna voimakkaasti”, Järvinen sanoo.

Uusi tulokas golfkenkämarkkinoille

Yksi tämänvuotisista uutuusbrändeistä Suomen markkinoilla on Lottusse. Espanjalaisen kenkämerkin perinteet ulottuvat pitkälle 1800-luvun puolelle, mutta golfkenkiä Lottusse on valmistanut vasta muutaman vuoden.

Lottussen Dynamic-malli on klassisen tyylikäs malli.

Lottussen Dynamic-malli on klassisen tyylikäs malli.

”Kengät valmistetaan käsityönä Espanjassa laadukkaasta nahasta ja ne ovat myös vedenpitäviä. Mallisto jakaantuu nuorekkaaseen tennari-tyyppiseen Twisteriin ja klassisempaan Dynamiciin”, kertoo merkkiä maahantuovan Rotor Formin Mika Henttonen.

Lottussen uutuuskengät löytyvät samalta osastolta Abacuksen golfvaatteiden kanssa. Kenkien jälleenmyyntihinnat asettuvat parin sadan euron molemmin puolin.

Katsauksen alkavan kauden golfmuotiin saa myös Fore-lehden päätoimittaja Viivi Avellanin vetämässä esittelyssä, ja jos ensikosketus golfiin on vielä ottamatta, voi tuntumaa hioa Golf Coatin osaston Birdie ball -radalla.

Pidemmälle ehtineet harrastajat voivat näyttää osaamistaan simulaattoreissa ja vaikkapa perinteisessä lähimmäs lippua -kisassa.

Golfpisteen osastolla ohjelmaa ja kilpailuita riittää pitkin viikonloppua, niistä tarkemmin huomisessa messuennakossa.

Matkailua enemmän kuin koskaan

Golfmatkailu on tämänvuotisilla messuilla suuremmassa roolissa kuin koskaan aikaisemmin. Matkailutarjontaansa esittelee peräti 40 näytteilleasettajaa 17 maasta: Dominikaaninen tasavalta, Bulgaria, Espanja, Islanti, Liettua, Marokko, Portugali, Ruotsi, Saksa, Italia, Slovenia, Thaimaa, Tunisia, Tsekki, Turkki, Venäjä ja Viro.

Vuonna 2014 GoExpossa vieraili ennätykselliset 48 000 kävijää. Golfin lisäksi messuilta löytyvät Fillari, Kunto, Outdoor, Ball Sports, Kuva&Kamera ja Horse-osastot.

Golfmessut Helsingin Messukeskuksessa
pe 6.3. klo 12–19.
la 7.3. klo 10–18
su 8.3. klo 10–17

Käytössä Messukeskuksen eteläinen ja pohjoinen sisäänkäynti. Lisätietoja www.goexpo.fi

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje