[14][27]
Tapahtumat

Jesse Broman Scandic Golf Tourin mestari

Finalistit ryhmäkuvassa, taustalla Bro Hofin Stadium kentän huikeat loppureiät.

Scandic Golf Tourin kautta aikain ensimmäinen mestaruus ratkottiin Bro Hof Slottin valtavan upealla Stadium-kentällä lauantaina 27.8.2011. Mukana olivat kaikkien viiden osakilpailun voittajat sekä miesten että naisten sarjasta.

Stadium-kenttä haastoi pelaajat toden teolla. Kenttä on keltaisiltakin tiiauspaikoilta pitkä, lähes 6000 metriä, eikä Mälaren-järveltä voimakkaasti puhaltanut tuuli helpottanut urakkaa. Kentän kunto oli jälleen kerran aivan uskomattoman hieno. Greenit olivat onneksi vain tosi nopeat, eikä super nopeat, kuten ne joskus Bro Hofissa voivat olla.

Finaalin pelimuoto oli osakilpailuista tuttu 3/4 tasoituksin pelattu pistebogi, sarjoja oli vain yksi. Erittäin tasaisessa kilpailussa mestaruuden nappasi lopulta Kullon osakilpailun voittaja Jesse Broman 32 pisteellä. Kakkostilan jakoi kolme pelaajaa, Hannu Kursu, Anne Kokko sekä Veera Väkiparta 30 pisteellä.

Scandic

Scandic Golf Tour voittaja vuosimallia 2011, Jesse Broman.

Voittaja oli onnellinen, mutta yllättynyt voitostaan.

”Olin ihan varma ettei pisteeni riitä voittoon, niin kovia pelaajia oli mukana. Mutta hyvä näin. Kiertue oli kokonaisuudessaan upea ja tämä finaalimatka luonnollisesti kruunasi kaiken, on nämä upeat kentät täällä Bro Hofissa”, Jesse totesi kilpailun jälkeen.

Jesse

Jesse Bromanin avaus Stadium Coursen upealla ykkösväylällä.

Sunnuntaina finalistit pääsivät vielä maistelemaan Bro Hofin toisen kentän, Castle Coursen. Mielipiteet menivät aikalailla ”fifty-sixty” kumpi oli mieluisampi areena. Castle Course on lyhyempi ja lay-outiltaan vaihtelevampi ja visuaalisesti jos mahdollista vieläkin komeampi kuin Stadium. Toisaalta Stadiumin lähes jokaiselta väylältä on lähes esteetön näkymä Mälaren järvelle ja erityisesti kentän neljä viimeistä väylää ovat huikeita ja haastavia.

Sunnuntaina pelattiin Scandic Invitational lisäkilpailu, jonka voitti Veera Väkiparran huoltajan ominaisuudessa matkassa ollut Veeran isä, Jampe Väkiparta. Jampe voitti palkinnoksi Golf Buddy etäisyysmittarin.

Finaalin jälkeen on syytä lausua kiitokset kiertueen pääyhteistyökumppanille Scandicille ja kaikille muille Scandic Golf Tourin yhteistyökumppaneille mahtavasta kiertueesta! Ja erityiskiitos kaikille mukanaolleille pelaajille ja osakilpailut järjestäneille golfkentille!