Suunnittelufirman perustanut Mikko Ilonen: ”Toiveissa on, että omasta pelistä tulisi vielä jonain päivänä harrastus” - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Podcast

Suunnittelufirman perustanut Mikko Ilonen: ”Toiveissa on, että omasta pelistä tulisi vielä jonain päivänä harrastus”

Mikko Ilonen on piirtänyt golfkenttiä kouluajoista lähtien.

Golfpiste Podcastin erikoisaiheena on kenttäsuunnittelu. Miltä Suomi-golfin kenttätarjonta näyttää golfarkkitehtuurin valossa?

Keväällä 2019 kilpakentiltä vetäytyneen Mikko Ilosen golfit ovat olleet koronakevään ja -kesän aikana kortilla.

”2020 vuoden aikana olen pelannut kerran 18 reikää ja kaksi kertaa yhdeksän reikää. Tällä viikolla on hieno tilaisuus mennä testaamaan Vierumäen Classic-kenttä viikonloppuna, ja silloin pelataan täydet 18 reikää”, Ilonen kertoi Golfpiste Podcastin -uusimmassa jaksossa.

Vaikka pelit ovat jääneet vähiin, golf on silti pitänyt Suomen kaikkien aikojen menestyneimmän pelaajan kiireisenä. Ilonen perusti Kai Hulkkosen ja Sami Markkasen kanssa Ilonen Design -suunnittelufirman, joka tuli kesäkuun alussa ulos ensimmäisen projektinsa kanssa. Ilonen Design tekee Kytäjä Golfin South East -kentälle uuden master planin. Tavoitteena on pidempiaikainen yhteistyö Kytäjä Golfin kanssa.

Kytäjän projekti on Ilonen Designille ainutlaatuinen näytönpaikka. Kytäjän SE-kenttää pidetään layoutiltaan jo nyt yhtenä Suomen parhaista, mutta suunnittelufirman kolmikko uskoo Ilosen johdolla, että sitä on mahdollista edelleen parantaa.

”Yhteistyö on lähtenyt tosi hyvin käyntiin. Kytäjän kanssa on ollut kivutonta toimia”, Ilonen kertoo.

Ilonen on pitkän uransa aikana tarkastellut ja arvioinut kenttiä lähes yksinomaan kilpapelaajan näkökulmasta. Hän uskoo taustastaan olevan kenttäsuunnittelussa paljon hyötyä, mutta pyrkii samalla menemään entistä vahvemmin myös harrastajan kenkiin sekä suunnittelijana että myös pelaajana.

”Toiveissani on, että omasta pelistä tulisi vielä jonain päivänä harrastus”, Ilonen kertoo podcastissa

Ilosen yhtiökumppani Sami Markkanen pohtii jakson studiovieraana sitä, miltä Suomen nykyinen kenttävalikoima golfarkkitehtuurin valossa näyttää. Yleiskuva ei ole kaikilta osin Suomi-golfia imarteleva, sillä suuri osa maamme kentistä rakennettiin 80-luvun lopun ja 90-luvun alun suuren golfbuumiin aikaan, kun lajikulttuuri maassamme oli vielä alkutekijöissään ja osaaminen sekä kenttäsuunnittelun että golfkenttien rakentamisen saralle monilta osin puutteellista.

Nyt käsillä alkavat olla kenttien peruskorjaamisen kiireisimmät vuodet. Kenttäremontit tarjoavat kentille tilaisuuden arvioida uudelleen myös kenttiensä suunnitteluja ja pelillisiä arvoja.

Kuuntele koko podcast-jakso alta. Jakson kilpagolfaiheina ovat ennätyksiä rikkovilla lyöntipituuksillaan kenttiä murskaava Bryson DeChambeau sekä European Tourin uudelleenkäynnistyminen yli neljän kuukauden kilpailutauon jälkeen.

Golfpiste Podcast · #77 – On tullut korkea aika remontoida Suomen golfkentät
Lue seuraavaksi: Ilonen Design laatii Master Planin Kytäjälle, jonka tavoite on nousu Pohjois-Euroopan ykköskentäksi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje