[6][5]
Podcast

”Saan velipojan cädäämään, se on iso juttu”, sanoo karsintoihin valmistautuva Roope Kakko

Kuva: Tomi Natri

Roope Kakko ruotii Kisaviikko-podcastin puhelinhaastattelussa kauttaan ja kertoo valmistautumisesta ET:n karsintoihin.

Roope Kakko ja Oliver Lindell päättivät kautensa Challenge Tourilla Kiinan kilpailuissa, kun paikka Mallorcan finaalikilpailussa ei auennut. Molemmat saavuttivat vähimmäistavoitteensa eli vahvan pelioikeuden haastajakiertueelle ensi kaudeksi, mutta tähtäimessä ollut nousu pääkiertueelle ei onnistunut pistelistan kautta. Kakko oli parhaana suomalaisena rankingin 47:s ja Lindell 60:s.

Paikka 45 parhaan joukossa olisi vienyt suoraan ET:n karsintafinaaliin ja Mallorcan CT-finaaliin. Kun tämä tavoite ei toteutunut, hakevat molemmat sarjanousua vielä Euroopan kiertueen karsinnoissa, joissa he aloittavat leikin kakkosvaiheesta.

”Karsinnoista jos tulee kortti, se on hyvä, mutta se ei ole mikään pakko. Tavoite oli saada tekeminen sille tasolle, että kun seuravan kerran pääsen sille seuraavalle tasolle, niin pystyn myös pysymään siellä”, Roope Kakko sanoi Kisaviikko-podcastin puhelinhaastattelussa.

Kierroskeskiarvo 69,96 on uran paras CT:llä ja 1,17 lyöntiä matalampi kuin viime kaudella.

Vaikka Kakko on tyytyväinen kauteensa, olisi hän toivonut itseltään parempaa onnistumista niinä viikkoina, kun pystyi taistelemaan kilpailuiden voitosta. Erityisesti mieleen on jäänyt kotikisa, jossa hän oli lopulta sinänsä kunnioitettavasti kolmas.

”Vierumäki olisi ehdottomasti pitänyt voittaa. Sen mä munaisin sen homman”, hän sanoo.

Kakon kausi CT:llä oli vahva. Hänen kierroskeskiarvonsa oli 69,96. Se on uran paras CT:llä ja kiertueen 17:nneksi kovin. Viime vuotiseen verrattuna keskiarvo on 1,17 lyöntiä matalampi.

Kisaamaan Kakko pääsi kauden aikana 14 kertaa. Kahdesti Kakko sijoittui kymmenen parhaan joukkoon, ja hankki näin kutsun seuraavan viikon kisaan, ja kahdesti hän jäi harmittavasti sijalle 11. Karsiutumisia koko kauden aikana tuli vain kaksi.

Euroopan kiertueen kakkosvaiheen karsintakisan Kakko pääsee pelaamaan lämpimiin olosuhteisiin Almeriaan Desert Sprigs Golf Clubille, jossa kisaavat maanmiehistä myös Alex Hietala ja Juuso Kahlos. Almeria sijaitsee Espanjan kaakkoiskulmassa, joten kelit tulevat olemaan mukavammat kuin 700 kilometriä pohjoisempana Tarragonassa, jossa kakkosvaiheen kisan lisäksi pelataan myös finaali.

”Iso juttu oli, että sain velipojan (Karri Kakko) mukaan. Meritoitunut ja hyvä ammattimies kun lähtee mukaan, niin ensimmäinen askel on sen myötä otettu. Lauantaina on tarkoitus lähteä ja torstaina alkaa kisa. Karrikin pääsee ehkä pelaamaan yhden kierroksen, kun lähdetään vähän aikaisemmin”, Kakko kertoo.

Almerian kenttä on tuttu Kakolle amatöörivuosilta. Hän toivoo, että eteenpäin on menty eikä kentän kunto enää ole samaa luokkaa kuin takavuosina.

Oliver Lindell pelaa kakkosvaiheen Alicantessa, Las Colinasin kentällä, jossa pelaavat myös Sami Välimäki ja Linus Väisänen.

CT:n rankingissa 89:nneksi sijoittunut Antti Ahokas 89. pelaa toisessa vaiheessa Alenda Golfissa ainoana suomalaisena. Lauri Ruuska on mukana Bonmontissa, Tarragonassa.