23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Opetus - Välineet

Hybridille pallon makuu ei koskaan ole liian vaikea

Oikeanlainen alkuasento on avain onnistumiseen, kun edessä on kiperä paikka.

Hybridit ovat hyvä vaihtoehto syvästä heinästä lyötäessä. Leveä pohja ohjaa lavan ruohon läpi eikä takerru helposti kiinni. Mutta svingin on oltava tavallista jyrkempi, eli aivan kuten väyläpuillakin mailan on tultava palloon jyrkässä kulmassa. Pienet muutokset alkuasennossa auttavat sinua onnistumaan.

Avaa vähän lapaa ja tartu mailaan muutama senttimetri tavallista alempaa. Mailaa on helpompi kontrolloida, kun lyhennät sen varttaa grippaamalla alempaa. Pitkä heinä saa lavan herkästi kiertymään kiinni, mutta avaamalla lapaa voit estää sitä tekemästä niin.

Seiso myös hieman tavallista lähempänä palloa, sillä sekin auttaa svingaamaan jyrkemmin. Pelaa palloa pari–kolme senttimetriä taaempaa kuin normaalisti, jotta edesautat puhtaan pallokontaktin syntymistä.

Kun alkuasento on kunnossa, yritä lyödä pieni fade. Näiden neuvojen avulla saat irti parhaan mahdollisen hyödyn näistä erinomaisista mailoista.

Artikkeli on julkaistu Golflehdessä 2/2020. Hot List 2020 kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta www.golfpiste.com/hot-list/

Hybrideillä voi tehdä paljon muutakin kuin lyödä pitkälle

Noin 85% LPGA Tourin pelaajista käyttää hybridejä. Heidän mailanpään nopeutensa svingissä vastaa monen miesharrastajan nopeutta, joten ehkä kaikkien kannattaisi harkita hybridejä? Hybridit ovat tärkeitä työkaluja monille, olipa sitten kyse siitä, että lyödään pitkälle väylältä, räjäytetään pallo ulos raffista tai lyödään erilaisia lähipelilyöntejä viheriön ympäristössä.

”Se on lempimailani”, sanoo Jennifer Kupcho. Hän käytti 17,6-asteista hybridiä alustaessaan eaglen, joka vei hänet voittoon kautta aikojen ensimmäisessä Augusta National Women’s Amateur -kilpailussa.

”Hybrideissä on enemmän valinnanvaraa. Pallo myös laskeutuu korkeammalta ja pehmeämmin pitkissä lyönneissä kuin rautakolmosella”, hän sanoo. ”En tiedä miksi, mutta kisoissa lyön hybridillä 195 metriä, harjoituksissa 180. Muilla mailoilla samanlaista eroa ei ole. Adrenaliini ja kisalataus näkyvät hybridillä lyötäessä selvästi.”

”Hybridin pitäisi täyttää tietty mitta mailasetissäsi. Mutta se voi olla niin suorituskykyinen, että mitat voivat mennä uusiksi. Siksi voikin olla järkevää käydä fittauksessa ymmärtääksesi, miten hybridit vaikuttavat muuhun mailasettiin ja siihen, montako rautamailaa setissä kannattaa pitää.”

Lue seuraavaksi: Lyö spoonilla fadea varmistaaksesi, että osut ensin palloon

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)