Voimaa peliin driverilla - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista
Opetus - Välineet

Voimaa peliin driverilla

Kiinnitä huomiota oikean käsivartesi asentoon yläasennossa, niin saat lyöntiin lisää voimaa.

Pystyt korjaamaan monia svingiongelmia kiinnittämällä huomiota siihen, että maila on oikeassa asennossa svingin yläasennossa. Tätä varten taakseviennin on oltava riittävän laaja ja syvä. Laajuudella tarkoitetaan sitä, miten kauas kehostasi ojennat kätesi. Syvyys tarkoittaa sitä, kuinka paljon tuot mailaa sisälle taakseviennissä. Voit tarkkailla kumpaakin kiinnittämällä huomiota oikean käsivartesi asentoon (oikealta puolelta lyövillä).

Saavuttaaksesi laajan kierron vie maila taakse niin, että oikea käsivartesi muodostaa L-kirjaimen (kuva yllä). Jos käsivarsi koukistuu tätä enemmän, on liike jo liian pitkä. Syvyyden voit tarkistaa kiinnittämällä huomiota siihen, että kyynärpää osoittaa yläasennossa alaspäin. Jos kyynärpää osoittaa sivulle ja taaksesi, kätesi ovat liian sisällä. Kun olkavartesi on maanpinnan suuntainen ja kyynärpää osoittaa alaspäin, liike on riittävän laaja ja syvä. Tästä asennosta voit sitten vain antaa palaa kunnolla.

Artikkeli on julkaistu Golflehdessä 2/2020. Hot List 2020 kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta www.golfpiste.com/hot-list/

Testaa mailoja, kuten prot tekevät

Tieto on voimaa. Sanonta pitää kirjaimellisesti paikkansa säädettävän driverin kohdalla, sanoo Charles Howell III.

”Olen ottanut tavaksi testata säädettävät driverit kaikissa mahdollisissa asennoissa, myös niissä, joita en usko koskaan käyttäväni”, Howell kertoo.

”Haluan nähdä, miten säädöt vaikuttavat. Käyn tarkoituksella läpi kaikki mahdolliset asennot, koska siten voin löytää jonkin yllättävän asetuksen, joka voi olla käyttökelpoinen jossain vaiheessa.”

”Teen testaamista sekä rangella että kentällä. Olen oppinut, että range ei ole golfia. Siellä rakennetaan lyöntitekniikkaa mekaanisesti, mutta siellä ei pelata golfia. Siispä aloitan sieltä, mutta testaan myös golfkentällä. Teen näin saadakseni selville, miten mailan lapa käyttäytyy osumassa ja svingissä – etenkin, kun kohdealue on 30 metriä leveä, ei 300.”

Howell tulee antaneeksi hyviä vinkkejä tavallisellekin harrastajalle. Asiantunteva välinemyyjä auttaa löytämään mailaasi oikeat asetukset ja oma testaaminen auttaa vahvistamaan ne oikeiksi.

Lue seuraavaksi: Hot List on oppaasi uutuusvälineiden, ja parempien kierrostulosten, maailmaan

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje