Ovatko osumat putatessa epätarkkoja? – saatat katsoa palloasi tähdätessä väärään paikkaan - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Oma peli

Ovatko osumat putatessa epätarkkoja? – saatat katsoa palloasi tähdätessä väärään paikkaan

Kun katsot putatessa palloa, katso sitä oikeaan kohtaan. Kuva: Getty Images

Pienestäkin katseen siirtämisestä toiseen kohtaan voi olla merkittävä hyöty.

Hyvä osuma palloon on golfissa kaiken a ja o, minkä pohjalle voi rakentaa tarkkuutta ja muutakin hyödyllistä. Puttaaminen ei tee tässä poikkeusta. Tuskin kovin usein saat pallon reikään hieman etäämmältä huonolla kontaktilla, saati epäsymmetrisellä heilautuksella.

Moni ei ole tullut ajatelleeksi, että heikon osuman taustalla voi olla katsominen väärään kohtaan tähdätessä.

World Scientific Congress of Golf esitteli vuonna 2012 tutkimuksen, jonka mukaan heikommilla puttaajilla on taipumus vaihdella fokustaan tähtäysasennossa ja silmäillä palloaan ja sen ympäristöä lukuisiin eri paikkoihin. Parantaakseen ja tarkentaakseen puttiaan, pelaajan pitäisi – sen sijaan – kiinnittää huomionsa yhteen tiettyyn kuoppaan pallon keskikohdassa.

Katsomalla palloa tiettyyn kohtaan, voi päästä eroon muistakin puttia vaivaavista ongelmista.

Mikäli pelaajalla on putissa taipumus paksuihin osumiin, eli osua maahan selvästi ennen palloa, kannattaa suunnata katse tähtäyksessä pallon kohteen puoleiseen etureunaan. Muutos ei ole suuri, koska pallo on halkaisijaltaan vain 1,68 tuumaa. Hienoinen katseen siirtäminen kuitenkin ”tönäisee” pelaajan painopistettä kohteeseen päin. Tämä ratkaisu auttaa mailan lapaa löytämään alimman kohtansa pallolla, ei sen takana.

Vastakohtaisessa tapauksessa toimitaan päinvastoin. Eli jos osumat putissa ovat ohuita, oikea ratkaisu on siirtää painopistettä taaksepäin. Tämä onnistuu helposti katsomalla vain tähdätessä pallon takareunaan.

Jos pallot päätyvät säännöllisesti reiän oikealle puolelle, syynä voi olla virhe kohdistuksessa. Usein taustalta löytyy kuitenkin avoin lapa ja ulkoa sisään kulkeva svingipolku. Liikerata pitäisi tässä tapauksessa korjata sisältä ulospäin kulkevaksi.

Virheestä pääsee helposti eroon kohdistamalla katse pallon oikeaan alareunaan, johon tulisi yrittää myös osua.

Mikäli pallot ajautuvat toistuvasti reiän vasemmalle puolelle, svingipolku saattaa liikkua suljetulla lavalla korostetusti sisältä ulos. Vastalääke tälle on asettaa katse ja tavoitella osumaa pallon oikeaan yläreunaan.

Lähde: golf.com

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje