16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
Oma peli

Nyt on oikea hetki talviharjoittelulle

Kuukausi hyvin suunniteltua harjoittelua voi saada ihmeitä aikaan.

Valon määrä on lisääntynyt vuodenvaihteen jälkeen tuntuvasti, mikä kertoo hyvää vauhtia lähestyvästä keväästä. Vielä ei talven selkä ole kuitenkaan taittumassa, ja pelikauden alkuun on vielä maantieteellisestä sijainnista riippuen pari kolme kuukautta.

Vakaat sääolosuhteet tarjoavat juuri nyt loistavan tilaisuuden harrastaa perinteisiä talvisia lajeja, mutta myös golfin kotimaiset talviharjoittelupuitteet ovat nousseet vuosien saatossa varsin korkeatasoisiksi.

Innokkaimmat talviharjoittelijat aloittavat käyntinsä halleissa jo loppusyksyn puolella, mutta ei hätää; ehdit hankkia vielä helposti hyvän lyöntituntuman kevään ensimmäisiä kierroksia varten, vaikka et olisikaan koskenut edellisen pelikauden jälkeen mailoihisi.

Mitä talviharjoitteluhalleissa sitten kannattaa tehdä?

Mikäli tarkoituksesi on käydä hallissa tai harjoittelutilassa vain satunnaisesti, harjoittelun pääpaino lienee järkevintä pitää lyhyissä raudoissa, lähipelissä ja putissa. Näin saat hyödynnettyä mahdollisimman tehokkaasti jokaisen harjoitustuokiosi.

Useammin kuin kerran viikossa treenaavan kannattaa harjoitella hieman kokonaisvaltaisemmin, ja välillä myös PGA-pron johdolla. Kun hallien lyöntietäisyydet eivät välttämättä kerro koko totuutta pallon lentokaaren suunnasta, on siksikin viisasta kääntyä silloin tällöin asiantuntijan puoleen.

Valmentaja näkee nopeasti, mikäli svingisi kaipaa hienosäätöä tai mahdollisesti hieman isompaa korjausta. Pro osaa auttaa myös itsellesi toimivimman ja aikaraameillesi sopivimman harjoitteluohjelman laatimisessa.

Monien seurojen opettajat tarjoavat mahdollisuuden myös ryhmäopetukseen. Paikat näihin saattavat olla jo tässä vaiheessa talvea ”kortilla”, mutta valmentaja saattaa pystyä räätälöimään – kyselyistä riippuen –  ylimääräisiä ryhmätunteja.

Mikäli olet kiinnostunut talviharjoittelusta, mutta et tiedä mistä sopiva paikka löytyy, ota asiasta selvää kotiseurastasi. Myös seurojen nettisivuilta löytyy yleensä tietoja talviharjoittelutilasta, hinnoista ja pron palveluista.

Pääkaupunkiseudulla asuville ja käyville on tarjolla tasokkaat harjoituspuitteet. Monipuoliset palvelut ja oheistoiminnot tekevät halleista eräänlaisia viihdekeskuksia, joka saa golfin tuntumaan Suomessakin ympärivuotiselta harrastukselta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje