[9][10]
Oma peli

Mikko Rantanen kiirehti viidenneksi U.S. Speedgolf Championships -kilpailussa

Yhden parhaimmista speedgolfkierroksistaan pelannut Rantanen harmitteli hieman jäämistään shoot outin ulkopuolelle.

Mikko Rantanen pelasi mainiosti New Yorkissa lauantaina käydyssä speedgolfin USA:n mestaruuskilpailussa. Yhden birdien ja kaksi bogia sisältänyt tulos 73 ja aika 51:17 riitti viidenteen sijaan.

Hän jäi kärkisijat määritelleestä neljän pelaajan shoot outista lopulta kahden minuutin ja 28 sekunnin päähän.

”Pelasin yhden parhaimmista speedgolfkierroksistani, ja juoksussa säästelin vähän voimia maanantain MM-kisoihin”, Rantanen sanoi.

”Kovatasoinen kilpailu oli Rome Country Clubilla. Yön sateiden saattelemana kenttä oli todella märkä ja kahdeksan asteen lämpötila vaikeutti peliä.”

Hän arveli, että olisi pystynyt juoksemaan vielä pari minuuttia kovempaa, mutta vastaavasti tulos olisi saattanut kärsiä.

”Pieni pettymys, etten päässyt shoot outiin, kun aluksi näytti, että tulos riittäisi. Täytyy kuitenkin olla tyytyväinen viidenteen sijaan. Taakse jäivät muun muassa vuosien 2014 ja 2016 maailmanmestarit.”

”Top-nelonen pelasi hyvin ja juoksi todella kovaa. Chris Benians löi uskomattoman kierroksen 69, ja voitti 18 reiän karsinnan ajalla 49:16. Hän keskeytti shoot outin aikana pohjevaivan vuoksi.”

Turnauksen voitti kisakentän omistaja Wesley Cupp. Hän ratkaisi pelin edukseen viimeisen reiän parilla. Kovat juoksijat Jamie Reid ja Jason Hawkins täydensivät kärkikolmikon.

Muutamaan tuplabogiin etuysillä sortunut Jari Pitkälä oli 21:s. Naisten sarjan voitti miesten mestarin vaimo, Lauren Cupp.