Thomas Cookin konkurssi kolahti kovaa Turkin turismiin, miten käy Belekin? - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Thomas Cookin konkurssi kolahti kovaa Turkin turismiin, miten käy Belekin?

Pelkästään brittituristien määrä Turkissa tippuu matkailujätin konkurssin myötä jopa 700 000 ihmisellä vuositasolla. Tämä tulee väistämättä näkymään myös Belekin viheriöillä, kenties hinnoissakin.

Brittiläisen matkailujätti Thomas Cookin konkurssi tulee vaikuttamaan laajasti matkailuun ja sitä kautta myös hintatasoon monissa suosituissa lomakohteissa. Yksi maista, joihon Thomas Cookin romahtaminen iske kovaa, on Turkki.

Reutersin uutisen mukaan Turkin hotellien yhdistys (TUROFED) arvioi, että maa menettää vuositasolla 600 000–700 000 turistia maailman vanhimman matkayhtiön konkurssin johdosta.

Turkin etelärannikolla, Antalyan maakunnassa sijaitseva golfkeskittymä Belek on Turkin golfturismin keskus. Brittiläisten lomailijoiden määrä Antalyassa kasvoi vuonna 2018 merkittävästi, ja oli jo sitä ennen merkittävä.

Thomas Cookin tytäryhtiö Tjäreborg operoi Suomesta, ja muista Pohjoismaista, golflomia Belekiin. Tjäreborgin toiminnan tulevaisuus on hämärän peitossa, mutta ainakaan lähitulevaisuudessa sen kautta ei Belekiin golflomalle pääse.

Hintatietoinen matkustaja seuraakin nyt tarkasti Belekin reissutarjontaa, sillä paikallisilla kentillä ja hotelleilla on kovia paineita paikata menetettyjen brittituristien jättämä aukko tulovirrassaan, jonka johdosta matkapaketteja saattaa pian saada huomattavan edullisilla hinnoilla.

Belekin huonoja puolia on ollut ajoittainen ruuhkaisuus. Pahoista ruuhkista tuskin kärsitään lähikuukausina.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje