14.–21.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][7]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Black Mountain – Aasian paras kenttä

Klubitalolta avautuva näkymä kertoo oleellisen. Kaikki paikat ovat tip-top kunnossa suurta luontoseikkailua varten.

Stig Notlöv on liikemies, joka on tottunut tekemään isoja ja nopeita ratkaisuja. Hän vieraili ensimmäisen kerran Thaimaan Hua Hinissa vuonna 2004. Seuraavan vuoden lopulla Notlöv osti maa-alueet tulevaa rakennettavaa resortia varten. Rakennustyöt käynnistyivät alkuvuodeta 2006, jo 14 kuukautta myöhemmin Phil Ryanin suunnittelema kenttä avattiin.

Black Mountainin kenttää voi luonnehtia mittasuhteiltaan suureksi. Tilaa on ollut käytössä runsaasti, korkeuseroja ja muotoja on runsaasti. Jokainen väylä on luonteeltaan omanlaisensa. Kokonaisuuden täydentävät upeat harjoitusalueet, sekä mykistävän upea par-3 kenttä. Golfin ulkopuolisista palveluista näyttävin on vesipuisto.

Black Mountain on Thaimaan ainoa kenttä, joka on koskaan nimetty Golf Digestin Top 100 kenttien joukkoon USA:n ulkopuolella.

Asian Pacific Golf Summitissa Singaporessa joulukuussa 2014 se valittiin ”Thaimaan parhaaksi kentäksi” neljännen kerran peräkkäin, ”Aasian parhaaksi kentäksi” sekä ”Aasian parhaaksi Championship kentäksi”.

Black Mountain on isännöinyt kolmea Aasian Tourin kisaa sekä Euroopan ja Aasian välistä Kings Cupia.

Liikeidean kantavana osana ovat klubitalon ympäristöön rakennetut luksusasunnot ja näyttävät kerrostalot. Rakentaminen jatkuu edelleen, samoin kentän kehittäminen. Notlöv on itsekin aktiivisesti mukana, aisaparikseen suunnitteluun hän on ottanut Johan Edforsin, joka on Thaimaan ykköspelaajan Thongchai Jaideen ja Saksan Alex Cejkan ohella nimekkäimpiä sopimuspelaajia.

Aiiemmin samalla listalla oli myös pitkiä jaksoja Black Mountainilla talvehtinut Mikko Ilonen.

Jatkuvan kehittymisen strategia

Black Mountainin toimitusjohtaja Harald Elisson painottaa jatkuvan kehittymisen strategiaa.

”Olemme työskennelleet kovasti parantaaksemme kenttää, muita toimintoja ja palvelua” hän sanoi. ”Me panostamme siihen, että kenttä on ympärivuoden huippukunnossa”

Tuorein parannus on kymppiväylän uudet tyylikkäät vesiesteet väylän vasemmassa reunassa estämässä turhia oikaisuja ja pallojen lyömistä asuntojen lähelle.

Kävin vaimoni kanssa pelaamassa Black Mountainin perinteisellä Hua Hin matkallamme joulukuussa 2014. Kenttä oli totutusti erinomaisen hyvässä kunnossa ja varsinkin kilpapelaajien kovasti arvostama.

Jos Black Mountainia haluaa verrata Hua Hinin toiseen huippukenttään Banyaniin, niin molemmat ovat huippukunnossa, mutta Black Mountain enemmän Championship-kentän henkinen. Varsin ronkeli golfaaja saa olla jos Black Mountainin kentästä löytää valittamista.

Korkeuserot kentällä luovat upean visuaalisen kokemuksen ja antavat monilla tiiauspaikoilla mahdollisuuden pitkiin avauksiin.

Korkeuserot kentällä luovat upean visuaalisen kokemuksen ja antavat monilla tiiauspaikoilla mahdollisuuden pitkiin avauksiin.

Kentälle saa keskimäärin helposti tiiaikoja, osittain kentän kovasta greenfeestä johtuen. Thaimaassa pelimaksu koostuu greenfeestä ja caddiefeestä sekä kierroksen lopuksi caddielle annettavasti tipistä. Black Mountainissa nämä olivat yhteensä noin 105 euroa.

Viikonloppuna pelattava True Thailand Classic kilpailu on Black Mountainille suuri panostus ja samalla näyteikkuna maailmalle. Thaimaan ja koko Aasian parhaan kentän asema on arvokas markkinoinnin työkalu. Kenttä ja sen puitteet on viritetty tavallistakin upeampaan kuntoon.

Davy Beilinson

Black Mountain

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)