11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Kuvankauniissa Walesissa tehtiin Golfpisteen toistaiseksi suurin videotuotanto

Majesteettinen Harlechin linna kohoaa Royal St David's Golf Clubin yllä.

Luoteis-Walesissa voi matkustaa junalla golfkentältä toiselle.

Wales on golfkohteena Britteinsaarten suuri tuntematon. Maa on kuitenkin monipuolinen ja vaikuttava golfkohde, ja yksi aivan erityinen alue löytyy Koillis-Walesista, Gwyneddin kreivikunnasta.

Snowdonian upean kansallispuiston hallitsemaa kreivikuntaa huuhtelee Irlanninmereen kuuluva Cardigan-lahti, jonka rantaviivaa kulkee maailman kauneimpiin kuuluva rautatie, Cambrian Line. Pwllhelin pikkukaupungista alkava junareitti vie golfarin links-kentältä toiselle. Reitin varrelle osuvat Pwllhelin, Porthmadogin, Royal St. David’sin ja Aberdoveyn kentät, ja jos matkaa jatkaa Aberdoveysta vielä reitin sivuhaaralle, pelattavissa on myös Borth & Ynyslasin links-kenttä.

Golfpiste vieraili Walesissä viime kesänä. Kameramme tallensi tilanteita ja tunnelmia lähes ympärivuorokautisesti viiden päivän ajan. Huippuammattilaisten jälkikäsittelyssä materiaalista syntyi Golfpisteen toistaiseksi suurin liikkuvan kuvan tuotanto, vaikuttava matkavideo, jonka voit katsoa alta tai YouTubesta.

Minidokumentti sukeltaa golfin ja rautateiden yhteiseen historiaan, välittää visuaaliset maistiaiset neljästä golfkentästä ja avaa sekä kuvin että kertomuksin alueen kiehtovia nähtävyyksiä. Kuka olikaan Aberdoveyn ensimmäinen maailmankuulu kapteeni? Miksi Guinnessin ennätystenkirja noteerasi pienen kylätien? Millainen kylä syntyikään, kun arkkitehti rakensi 50 vuotta omaa unelmaansa? Katso 13 minuuttia kestävä video, niin tiedät.


Juttu on julkaistu Golflehden numerossa 4/2023.

Lue myös matkasta julkaistu juttu digitaalisessa Golflehdessä, numerossa 4/2023.

Lue seuraavaksi: Wales tarjoaa huippuluokan golfia pienellä rahalla – 10 parasta edullista kenttää

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje