16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Wales tarjoaa huippuluokan golfia pienellä rahalla – 10 parasta edullista kenttää

Nefyn & District Golf Club tarjoa Walesille tyypillisiä maisemia ja loistavan links-kentän.

Wales on huonosti tunnettu golfkohde, jossa riittää huippukenttiä pikkurahalla.

Skotlanti vai Irlanti? Iso kysymys, kun keskustellaan parhaista golfkohteista paitsi brittiensaarilla myös koko Euroopassa. Vai peräti Englanti. Mutta ei kai suinkaan Wales?

Skotlantia, Irlantia tai edes Englantia ei tarvitse piirtää kartalle golfista puhuttaessa. Ne tunnetaan ja maiden golfillinen vetovoima on kova. Wales on toista maata. Se on hähmäinen läntti Ison-Britannin pääsaaren laidalla. Maasta tunnetaan ehkä futisstara Gareth Bale, jos häntäkään, mutta siihen monen perustiedot maasta jäävätkin.

Wales on jäänyt monella tavalla paitsioon. Pohjois-Karajalan kokoiselle alueelle on pakattu reilut kolme miljoonaa ihmistä, joka kuitenkin on Isosta-Britanniasta puhuttaessa perin vähän. Wales onkin monella tapaa luonnonläheinen, rauhallinen ja maaseutumainen. Lähtökohdat ovat siis suomalaiseen makuun hyvät!

Golfkenttiä maassa on 180. Se on neljännes enemmän kuin Suomessa. Niiden parhaimmisto kestää vertailun mihin tahansa kenttään. Maineikas Celtic Manor on Walesin golkentistä kenties tunnetuin, mutta se ei yllä ykkössijaan Leading Coursesin kenttälistauksessa. Edelle yltävät Royal Portcawl ja Royal St David’s. Tuttuja nimiä? Tuskin.

Huippukenttien kohdalla Wales ei ole sikäli poikkeus, että niillä pelatakseen vieraspelaajan on oltava valmis kaivamaan kuvettaan syvältä. Greenfeet mitataan sadoissa, ei kymmenissä euroissa.

Tässä jutussa ei kuitenkaan keskitytä maan parhaisiin kenttiin, vaan rajataan greenfeen maksimihinta sataan euroon, eli noin 89 puntaan.

Pennard Golf Clubin kentän maisemat ovat poikkeuksellisen upeita, jopa Walesin mittapuulla.

Lähteenä toimii Leading Courses -sivusto, jonka kanssa Golfpiste tekee yhteistyötä. Leading Coursesin kenttäarviot perustuvat käyttäjien antamiin arvosteluihin. Arvosteltavia kokonaisuuksia on kahdeksan. Käyttäjien arviot eivät ole kaikki samanarvoisia, vaan kokeneiden ja aktiivisten käyttäjien arviot saavat enemmän painoarvoa.

Tässä jutussa on huomioitu vain ne kentät, jotka ovat saaneet vähintään kymmenen arviota, valtaosa kuitenkin merkittävästi sitä enemmän.

10 parasta edullista golfkenttää Walesissa

10. Nefyn & District Golf Club

27 reikää, ja jokaiselta tiiltä näkyy meri. Idässä siintää Snowdonian luonnonpuisto vuorineen. Kenttää kutsutaankin Walesin Pebble Beachiksi. Talvikaudella green fee on vain muutaman kympin, eikä kesälläkään päätä huimaa.

www.nefyn-golf-club.co.uk/

9. Holy Head Golf Club

Suurin osa Walesin maineikkaista kentistä on linksejä, mutta joukossa on perinteisiä puistokenttiäkin. Yksi parhaista on Holy Head. Se on dublinilaisten suosiossa, sillä matka Irlannista taittuu nopealla lautalla puolessatoista tunnissa. Holy Headin vahvuus on kenttä, muilta osin fasiliteetit eivät ole samaa tasoa.

www.holyheadgolfclub.co.uk/

8. Bull Bay Golf Club

Walesin pohjoisimmassa kolkassa, meren rannassa, kuinkas muutenkaan, mutkittelee Bulls Bay Golf Club. Klubin kunniajäsen Jamie Donaldson on kuvaillut sitä yhdeksi vaikeimmista hänen pelaamistaan kentistä. Haasteeseen pääsee käsiksi sesonkinakin alle kuudella kympillä.

www.bullbaygc.co.uk/

7. Conwy Golf Club

Walesin pohjoisosassa, Liverpoolista tunti länteen sijaitsee Conwyn kenttä, jonka historia alkaa jo 1869. Green fee lähentelee satasen rajaa, mutta sijoitukselle saa vastinetta.

www.conwygolfclub.com/

6. Southerndown Golf Club

Jo 1905 perustettu yksityisklubi on avoinna vieraille, eikä hinnalla pilattu. Vieraita ei karsasteta, vaan vastaanotto on lämmin. Pääkaupunki Cardiffista matkaa kertyy parikymmentä kilometriä.

www.southerndowngolfclub.com/

5. Pennard Golf Club

Rantoja, jylhiä rantakallioita, aaltoilevaa heinää ja hiekkamaata – niiden keskellä golfkenttä. Näkymät ovat päätä huimaavia. Hitusen paremmalla hoitotasolla tämä helmi nousisi koko listan kärkeen.

www.pennardgolfclub.com/

4. Machynys – Monk’s Island

Swansean pohjoispuolella, Machynysin lahden pohjukassa sijaitsee Jack Nicklausin suunnittelema Machynys. Se on täysverinen kisakenttä, mutta tarjoaa ikimuistoisia pelikokemuksia kaikille. Hinta pysyy sesongin aikanakin kohtuullisena.

www.machynys.com/

Aberdovey Golf Club.

3. Aberdovey Golf Club

Hyvä stay & play -kohde Walesin länsirannikolla Snowdonian maineikkaan luonnonpuiston kupeessa. Kenttä on noteerattu erilaisilla listoilla Britteinsaarten parhaiden joukossa, ja syystä. Etenkin yöpyjälle edullinen kohde.

www.aberdoveygolf.co.uk/

2. Ashburnham Golf Club

Swansean kaupungin länsipuolella, lähellä meren rantaa sijaitsee jo 1894 avattu links nimeltään Ashburnham Golf Club. Legendaarinen Harry Vardonin mielestä kenttä on Walesin paras ja siellä on mitelty lukuisissa isoissa turnauksissa 1900-luvun alkupuolella. Huipputuloksista onkin turha haaveilla, niin tiukka testi on kyseessä.

www.ashburnhamgolfclub.co.uk/

1. Tenby Golf Club

Walesin länsilaidalla on walesilaisen golfin koti, ja maan vanhin jäsenpohjainen kenttä. Se on puhdas links meren rannalla, keskiaikaisen pikkukaupungin kupeessa. Arviot ovat ylistäviä. Hintakin jää reilusti alle rajapyykin ollen edullisimmillaan vain viitisen kymppiä. Hintaansa nähden kenttä on todellinen löytö!

www.tenbygolf.co.uk/

Lähde: www.leadingcourses.com, kenttien kotisivut

Lue seuraavaksi: Espanjan edulliset helmet – Tässä on 10 parasta

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje