18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Espanjan edulliset helmet – Tässä on 10 parasta

Izki Golf on Baskimaan golfhelmi.

Espanjassa on yli 400 golfkenttää. Joukossa on edullisia helmiä, jotka vain pitää osata löytää. Tämä lista helpottaa etsintää.

Espanja on suomalaisten golflomalaisten ikisuosikki vuodesta toiseen. Etenkin Aurinkorannikon kohteet ovat kaikille tuttuja, mutta maassa piisaa pelattavaa muuallakin. Nimekkäimmillä kentillä green feestä saa pulittaa satoja euroja, mutta edullisimmillaan pelaamaan pääsee muutamalla kympillä. Myös hyville golfkentille. Ne vain pitää osata löytää.

Suosituimmilla turistialueilla on vaikea löytää edullisia kenttiä, mutta pienen ajomatkan päässä tilanne muuttuu. Monesti erinomainen hinta-laatusuhde edellyttääkin pientä road trippiä, jota tosin on usein jo itsessään vaivan väärti.

Leading Courses -sivusto, jonka kanssa Golfpiste on yhteistyössä, noukki listoiltaan 10 parasta edullista golfkenttää Espanjassa. Listalle pääsi mukaan vain, jos kenttä sai vähintään kahdeksikon asteikolla 1–10. Arvosanana kahdeksan on erinomainen. Aniharva kenttä yltää yli 8,5 arvioihin ja parhaatkaan pääsevät harvoin yli yhdeksikön.

Club De Golf Bellavista on Andalusian alueen vanhin kenttä.

Leading Courses on listannut Espanjasta 403 golfkenttä. Huomioimme vain kentät, jotka ovat saaneet vähintään kymmenen arvioita. Tällaisia kenttiä Leading Coursesin sivuilla on noin 270.

Toinen kriteeri on hinta, joka on rajattu 55 euroon. Joidenkin kenttien kohdalla hinta on saattanut nousta, mutta ei merkittävästi. 55 euron kieppeillä oleva green fee on kuitenkin jotain ihan muuta kuin sadan euron molemmille puolille asettuvat green feet, joita Espanjassa saa helposti pulittaa melko keskinkertaisistakin kentistä.

10 parasta edullista golfkenttää Espanjassa

10. Club de campo Sojuela

Riojan alueen viinit ovat tuttuja useimmille punaviinien ystäville.  Alue sijaitsee Espanjan pohjoisosassa. Maaseutuvaltaisen maakunnan pääkaupunki on Logroño, jonka kupeessa, Sojuelan kylässä sijaitsee saman niminen golfkenttä. Se on kerännyt 8,2 pistettä ja green fee on halvimmillaan vain muutaman kympin.

www.clubdecamposojuela.com/en/the-golf-course/

9. Margas Golf

Vuoria, villiä luontoa – ja niiden keskellä laadukasta golfia alle kuudella kympillä. Siis viikonloppuna. Arkena lysti kustantaa 35 euroa. Klubitalon ja ravintola taso ei yllä kilpailijoiden tasolle, mutta golfillisesti elämys on taattu. Talvikaudella auki rajoitetusti.

www.lasmargasgolfclub.com/

Margas Golfin jylhät maisemat painuvat mieleen.

8. Golf Lerma

Burgosin kaupungin eteläpuolella Kastilia ja Leonin maakunnassa parisataa kilometriä Madridista pohjoiseen sijaitsee Golf Lerma. Jykevien tammien katveessa kulkevalle, erinomaiselle kentälle pääsee pelaamaan 31 eurolla. Luit oikein.

www.golflerma.es/

7. Club De Golf Bellavista

Andalusian vanhin golfkenttä on todellinen löytö. Halvimmillaan green feen tälle jo 1916 avatulle kentälle saa neljällä kympillä. Sevillasta ajomatkaa kertyy noin tunti ja edessä odottaa komea merinäköala ja upeat bermuda-griinit.

www.golfbellavista.com/club-golf-bellavista-huelva/

6. La Finca Golf

Murcian alueella on useita hyviä kenttiä. La Finca on alueen parhaimmistoa. Se on Valencian maakunnan puolella, mutta on selkeämpi niputtaa se Murcian alueeseen. Kenttä kerää hurjat 8,5 pistettä, jolla on vahvoilla missä tahansa vertailussa. Green feen saa halvimmillaan silti 55 eurolla.

www.lafincaresort.com/reserva-golf

5. Aguilon Golf Club

Espanjan kaakkoiskulmassa, mäkisellä ja karulla seudulla sijaitsee golfkenttä, jonka maisemat jäävät mieleen. Upea, koruton luonto ja hyvin hoidettu golfkenttä ovat yhdistelmä, joka puhuttelee. Rotkot, lammet ja 100 bunkkeria pitävät huolen siitä, että pelikokemus on ikimuistoinen. Takuulla hintansa väärti.

www.aguilongolf.info/

Aguilon Golf on rakennettu dramaattiseen maastoon.

4. El Campo De Logroño

La Riojan alue tulikin jo kertaalleen esiteltyä. Logroñon kaupungin golfillinen ylpeys sijaitsee luonnonkauniilla suojelualueella. Maisemat ja hyvä suunnittelu nostavat sen Pohjois-Espanjan parhaiden kenttien joukkoon.

www.golflogrono.es/es/

3. Isla Canela Old Course

Huelvan kaupungissa, Andalusian maakunnan länsiosissa golfaria hellitään. Kaupungin kupeesta löytyy useita edullisia ja laadukkaita kenttiä, joista Isla Canela on maininnan arvoinen. Molemmat kentät, Old Course ja Links ovat erinomaisia. Listahinta on kova, mutta hotellin vieraat pelaavat edullisemmin ja twilight-ajat ovat hyvin huokeita.

www.hotelislacanelagolf.com/en/golf-huelva/

2. Lo Romero Golf

55 euroa huippukentästä ei ole liikaa. Valencian ja Murcian maakuntien rajalla sijaitseva Lo Romero ei putkahda eteen ihan sattumalta, vaan vaatii kartturilta tarkkuutta. Vaivannäkö kannattaa, perillä odottaa hyvin suunniteltu ja mahtavassa kunnossa oleva golftaivas – vieläpä edullisesti.

https://www.loromerogolf.com/

1. Izki Golf

Severiano Ballesteroksen suunnitteleva Izki Golf on Espanjan halpiskenttien kruununjalokivi. Se sijaitsee rauhallisella ja luonnonkauniilla alueella Baskimaan etelälaidalla. Bilbaosta ajomatkaa kertyy reilu tunti, San Sebastianistakin vain reilut puolitoista tuntia. Green fee on halvimmillaan häkellyttävät 25 euroa, ja sillä saa upean golfkokemuksen. Väylien laidalla saattaa törmätä villieläimiin ja klubilla palvelu on vieraanvaraista ja ystävällistä.

https://www.izkigolf.eus/

Lähde: Leading Courses

Lue seuraavaksi: Golfers’ Choice rankkasi 15 maan parhaat golfkentät

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)