Golfers’ Choice rankkasi 15 maan parhaat golfkentät - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Golfers’ Choice rankkasi 15 maan parhaat golfkentät

Monte Rei on Portugalin ykköskenttä. Kuva: käyttäjä juergen9/ Leading Courses.

Leading Coursesin rankingit perustuvat tavallisten golfareiden arvioihin. Suomea ei ole vielä mukana, mutta suomalaisten suosikkikohteet kylläkin.

Golfkentistä tehdään monenlaisia listoja. Useimmat niistä perustuvat asiantuntijoiden, yleensä toimittajien ja alalla työskentelevien ihmisten näkemysiin. Hollantilainen Leading Courses rakentaa rankinginsa toisin: se perustuu tavallisten golfareiden mieltymyksiin ja arvioihin, kuten myös Kenttäranking.

Arvostelutavalla on etunsa. Ei vähiten se, että ranking on niin sanotusti läpinäkyvä eli sen arvosteluperusteet on kerrottu avoimesti – toisin kuin joissain muissa, arvostetuissakin rankingeissa.

Leading Coursesin rankingit kantavat nimeä Golfers’ Choice. Vuoden 2022 osalta listat julkaistiin tänään tiistaina 15 maasta. Vaikka mukana on vähän suomalaisten golfareiden arvioita, listat ovat erittäin kiinnostavia, ovathan mukana suomalaistenkin suosikkikohteet, kuten Espanja, Portugali, Italia, Turkki ja Arabiemiraatit.

Lisäksi rankingit julkaistiin seuraavista maista: Itävalta, Belgia, Curacao, Kypros, Ranska, Mauritius, Marokko, Saksa, Sveitsi ja Hollanti.

Golfpiste on Leading Coursesin mediapartneri ja tulee julkaisemaan useita artikkeleita rankingeista.

Mikä on The Golfers’ Choice?

Leading Courses perustettiin vuonna 2007. Golfers’ Choice ranking julkaistiin ensimmäistä kertaa vuonna 2013. Ajatuksena oli ja on tuottaa palvelun käyttäjille tietoa kentistä, ja auttaa heitä löytämään parhaat mahdolliset golfkentät ympäri maailmaa.

Leading Coursesin sivuilla käy kuukausittain yli 300 000 eri käyttäjää ja se on Euroopan suurin golfkenttien ajanvaraus- ja arviointisivusto.

Saksan ykkönen on Hamburger Golfclubin Falkenstein. Kuva: käyttäjä arvidmunz/ Leading Courses.

Palveluun on jätetty yhteensä yli 325 000 kenttäarviota. Golfers’ Choice rankingit pohjautuvat täysin näihin arvioihin. Mikä olisikaan parempi tapa arvioidaan kenttien paremmuusjärjestystä kuin tavallisten golfareiden kokemus!

Kenttiä arvioidaan yhdeksän eri kategorian kautta. Ne ovat yleisvaikutelma, golfkenttä, ylläpito, fasiliteetit, klubitalo, hinta-laatusuhde, vieraanvaraisuus, ympäristö ja ravintola. Jokainen kokonaisuus arvioidaan pistein 1–10.

Kentän arvosana on näiden arvioiden keskiarvo. Algoritmi painottaa vastaajan arvion sen mukaisesti, miten paljon arvioita käyttäjä on jättänyt (neljä käyttäjätasoa riippuen käyttäjän jättämien arvioiden määrästä), milloin hän on kentän pelannut, kuinka usein hän on sen pelannut ja kuinka täydellisesti arviointi on täytetty. Ajan myötä arvion painoarvo tippuu.

Kun golfkentälle kertyy riittävä määrä arviointeja, se noteerataan rankinglistalla. Golfers’ Choice rankingit julkaistaan vain niistä maista, joiden kentistä on riittävän paljon arviointeja. Toistaiseksi Suomi tai muut Pohjoismaat eivät ole keränneet tarpeeksi arviointeja.

Katso kaikki Golfers Choice 2022 rankingit

Lue seuraavaksi: Kenttäranking 2021 – Katso kaikki tulokset

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje