28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät - Kenttäranking 2021

Kenttäranking 2021 – Katso kaikki tulokset

Kaikkien 146 arvostellun kentän pisteet löytyvät Kenttäranking-sivulta. Rankingin antia on avattu mm. uusimmassa podcastissa.

Suomen golfkentät on jälleen laitettu järjestykseen ja parhaat palkittu. Kenttäranking 2021 on yli 7200 suomalaisen golfarin mielipiteiden summa. Se on lahjomaton tapa laittaa arvostella golfkentät ja laittaa paremmuusjärjestykseen.

Kenttäranking 2021 -kysely lähetetiin sähköpostitse suomalaisille golfareille. Sen vastaajamäärä on niin suuri, moninkertainen jos sitä verrataan esimerkiksi vaaligalluppeihin, ettei selityksille jää sijaa.*

Kenttärankingin kokonaispisteitä laskettaessa kentän suunnittelusta saamat pisteet kerrotaan kahdella. Kunnon ja esteettisyyden kohdalla kerroin on 1,5. Kentän saamat pisteet siis painottuvat kokonaisrankingissa.

Kenttä on golfkokemuksen keskiössä. Kentän ulkopuolisilla asioilla kuitenkin on merkitystä. Kärkisijoillakin paremmuuksia ratkotaan palvelun ja ilmapiirin pisteillä, joissa moni pienempi kenttä usein loistaa.

Kenttärankingin tulokset ovat kokonaisuudessaan luettavissa Kenttäranking-alasivulla.

Rankingin antia on purettu myös uusimmassa podcastissa.

Golfpiste Podcast · #153 – Kenttärankingin voittajan ja häviäjät ja miksi ranking on niin hyvä!

Suomalaisen golfarin kannalta kyseessä on kuitenkin niin mehukas tietopaketti, että sen antiin tullaan palaamaan pitkin kevättä mm. alueellisten tarkasteluiden muodossa.

* Kahdeksan kentän kohdalla vastausmäärä jäi niin pieneksi, ettei niitä huomioitu rankingissa. Kentät ovat: Lahden Golf – Kisälli, St. Lake Golf Club, Lampila Golf, Kemin Golf Klubi, Remson Golf Club, Kyrkoby Golfklubb, Anola Golf Club, Oulujokilaakson Golf.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)

  Bryson says:

  Olis kyllä tarpeellista näyttää selkeästi miten toi arvostelu menee. Kenttä on aina tärkein eli sen arkkitehtuuri, vaikeus/helppous, pelattavuus, tiiboksien kunto, väylien kunto, greenien kunto ja loogisuus/nopeus (ei hitaus), jos greenit on aina alle 9 stimpin niin se on hylsy koko kentälle. Bunkkerien kunto ja niin, että ovat kaikki samanlaisia. Raffien ja muun kenttäalueen kunto. Ei riitä, että väylät on jonkinmoisessa kunnossa ja samoin greenit, kenttä on kokonaisuus. Näiden jälkeen tulee logistiikka eli kuinka helppoa on paikalle saapuminen, caddiemasterin sijainti sekä kärryjen et autojen saanti. Range pitää olla lähellä näitä kaikkia kuten myös harjoitusgriini jonka nopeus on oltava sama kuin kentän griineillä. Griinien stimppilukema jaloissa, ei metreissä, pitää olla ykkösteelle mentäessä näkyvillä samoin harjoitusgriinillä. Heti näiden jälkeen tulee tunnelma ja pelin sujuvuus kentällä. Tottakai houkutteleva ravintola on iso plussa, mut ei se auta jos kenttäosuus mättää.

  PG says:

  Kahdeksan kentän kohdalla vastausmäärä jäi niin pieneksi, ettei niitä huomioitu rankingissa.

  Kuinka suuri kentän vastausmäärä tuli olla, että se huomioitiin rankingissa?

  Olisiko mahdollista julkistaa kenttäkohtaiset vastausmäärät?

  Bob Fleming says:

  Toivottavasti kaikkien kenttien palaute julkaistaan vielä