Ykkösen komea eagle antoi kierrokselle suunnan – Honkalalla vahva avauspäivä Ranskassa - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Ykkösen komea eagle antoi kierrokselle suunnan – Honkalalla vahva avauspäivä Ranskassa

Matias Honkala lyömässä eagleen johtanutta avaustaan päivän ensimmäisellä reiällä. Kuva: Getty Images

Myös Honkalan toinen reikä oli aavistuksen verran eaglen makuinen.

Matias Honkala aloitti vakuuttavasti Ranskan Pleneuf’ssa käynnistyneen Challenge Tourin kilpailun. Hän pelasi Blot Open de Bretagne -turnauksen ensimmäisellä kierroksella tuloksen 65 (-5), joka riittää tässä vaiheessa jaettuun viidenteen sijaan.

Blue Green -kentän 10. reiältä startannut Honkala sai kilpailulleen lentävän lähdön tehtyään heti kärkeen par-neloselle eaglen. Hän oli kahden birdien myötä jo tilanteessa neljä alle kuuden reiän jälkeen, kunnes kierroksen puolivälin jälkeen tulleet kaksi bogia toivat hieman takapakkia.

Sipoolainen kiristi lopussa uudelleen tahtia tehtaillen kolmen viimeisen reiän aikana kaksi birdieä.

”Vahva päivä tänään. Paljon griiniosumia, ja pidin myös palloa hyvin pelissä. Puttaamien oli varmaan vahvinta osa-aluetta. Päivä alkoi kivasti eaglella: löin spoonilla neljään metriin, ja laitoin putin sisään.”

Päivän ensimmäinen par ei tullut ihan tavallisen kaavan kautta.

”Seuraavalla väylällä lipsahti jalka pahasti draivissa ja pallo hävisi, mutta tein ihan hyvän kakkospallon eaglen siihen”, Honkala kertoi.

Honkala on kärjessä olevaa Ruaidhri McGeetä neljä lyöntiä perässä. Hurjan tuloksen (61) pelannut irlantilainen iski ensimmäisellä kenttäpuoliskolla kaksi eaglea ja teki kaikkiaan seitsemän birdieä.

Muilla suomalaisilla päivä oli tahmea: Lauri Ruuska on tuloksellaan 76 jaetulla 134. sijalla. Ruuskan päivä alkoi mahdollisimman synkästi, sillä hän teki ensimmäisellä reiällä (par 4) tuplaparin. Lyönnin verran enemmän kierrokseensa käyttänyt Kim Koivu on kahdeksan pykälää alempana.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje