Wiratchant innoissaan Masters-debyytistä - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Wiratchant innoissaan Masters-debyytistä

Thaworn Wiratchant on Mastersin ainoa thaimaalaisedustaja. Kuva: All Over Press

Puhuttaessa tulokkaista, mielikuvat liikkuvat yleensä nuorissa pelaajissa. Mastersissa historiaa tekevän Tianlang Guanin, 14, kohdalla tämä pitää paikkansa, mutta toisen aasialaisen, Thaworn Wiratchantin osalta määritelmä pettää. 46-vuotias konkari sai tänä vuonna kunnian vastaanottaa kisaorganisaatiolta ns. Mastersin kansainvälisen kutsun.

Wiratchant on amerikkalaisille lähes tuntematon pelaaja, mutta Aasiassa hän kuuluu lajin todellisiin ikoneihin. Bangkokissa syntynyt ja asuva pelaaja on voittanut AT:lla 15 turnausta eli enemmän kuin kukaan toinen kiertueen historiassa.

Thaimaalainen voitti viime kaudella kolme kisaa ja oli neljä kertaa kakkonen. Rahalistan ykköstilan lisäksi hänet valittiin Aasian kiertueella vuoden pelaajaksi. Kyseessä oli toinen kerta, kun Wiratchant vei tienestilistan voiton nimiinsä. Tämä oli Mastersin kisaorganisaation mukaan pitkälti syy siihen miksi hän sai kutsun tämänvuotiseen Augustan turnaukseen.

”Yksi Mastersin virkailijoista soitti minulle kotiin tammikuussa. Olin niin yllättynyt, etten tiennyt mitä sanoa. Sanoin sitten lopulta kiitos”, omintakeisella svingillä palloa lyövä Wiratchant muisteli saamaansa kutsua.

Wiratchant voitti Singaporen amatöörimestaruuden vuonna 1987, ja siirtyi tämän jälkeen ammattilaiseksi. Ensimmäinen voitto AT:lla tuli yhdeksän vuotta myöhemmin. Wiratchant löi varsinaisesti itsensä läpi vuonna 2005, jolloin plakkariin kolahti neljä voittoa ja rahalistan ykköstila. Voitettuaan kyseisenä vuotena Indonesian Openin, hän ansaitsi itselleen pelioikeuden Euroopan kiertueelle.

”Olen todella onnekas, että sain kutsun Mastersiin. Mutta olisinpa päässyt tänne, kun olin nuorempi ja vähän pidempilyöntisempi”, Wiratchant sanoi.

Lähde: Masters, kotisivut

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje