Wikström hyytyi Sveitsissä - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LET Access Series

Wikström hyytyi Sveitsissä

Ursula Wikströmin rutistus ei riittänyt kärkisijoille haastajakiertueen avausturnauksessa. Kuva: © Getty Images

Ursula Wikströmin (69-71-76) haaveet naisten haastajakiertueen kilpailun voitosta karisivat päätöskierroksen sisääntulossa. Hän (par) sijoittui Association Suisse de Golf Ladies Open -turnauksessa 11. tilalle. Eroa voittajaan jäi seitsemän lyöntiä.

Finaalipäivänä tuloksen 76 lyönyt Wikström oli mukana voittotaistelussa aina sisääntulon alkupuolelle saakka. Hänellä oli ennen virhesumaansa matkaa kärkeen vain kaksi lyöntiä. Wikström pelasi reiät 13-17 yhteensä neljä yli ja teki vielä yhden bogin toiseksi viimeisellä.

Muista suomalaisista Elina Nummenpää ja Linda Henriksson (+4) jakoivat 24. sijaa. Ensimmäistä kauttaan ammattilaisena pelaava Annika Nykänen karsiutui.

Gams-Werdenberg Golf Clubin kentällä pelatun kilpailun voitto ratkaistiin uusinnassa, 54 reiän jälkeen tasatulokseen 209 (-7) päätyneiden Englannin Kelly Tidyn, Skotlannin Sally Watsonin ja Walesin Amy Bouldenin kesken.

LET Access -kiertueen avausturnauksen ykköseksi taisteli lopulta Boulden viidennellä jatkoreiällä. Walesilainen kuittasi voitollaan vajaan 5000 euron tienestit. Kilpailun palkintoarvo oli 30 000 euroa.

Wikströmin ja Nummenpään pelit jatkuvat tulevalla viikolla Turkissa. Belekin turnaus on vuoden ensimmäinen vanhan mantereen puolella pelattava Ladies European Tourin kilpailu. LET Access -kiertueen ohjelmassa on seuraavaksi (15.17.5.) Århusin turnaus.

Marko Kuivasaari

Wikström nousi kolmen joukkoon

Myös Linda Henriksson ja Elina Nummenpää selviytyivät kauden avauskisan päätöskierrokselle.

Ursula Wikströmillä on sunnuntaina hyvät mahdollisuudet isoon menestykseen Sveitsin haastajakiertueella. Hän nousi Association Suisse de Golf Ladies Open -turnauksessa kolmanneksi 54 reiän jälkeen. Wikströmin (-4) kanssa samaa sijoitusta jakaa Englannin Kelly Tidy.

Tuloksen 71 lyönyt Wikström teki kolmannella kierroksella yhden birdien enemmän kuin avauspäivänä. Kolme bogia kuitenkin esti toisen peräkkäisen kuutosella alkavan kierroksen.

Wikström on kahden lyönnin päässä kisan kärkeen siirtyneestä Walesin Amy Bouldenista. Skotti Sally Watson on toisena kokonaistilanteessa viisi alle.

Muista suomalaisista finaalikierrokselle ylsivät myös Linda Henriksson (+3) ja Elina Nummenpää (+4). Jälkimmäinen paransi peliään lauantaina selvästi, ja meni tuloksen 72 avulla niukasti jatkoon. Annika Nykäsen (+13) kohtaloksi koitui sen sijaan karsiutuminen.

Gams-Werdenberg Golf Clubin kentällä meneillään oleva kilpailu on kauden ensimmäinen LET Access -kiertueella. Kisan palkintoarvo on 30 000 euroa, josta voittaja kuittaa nelisentuhatta euroa.

Marko Kuivasaari

Ursula Wikströmillä hyvä kierros Sveitsissä

Ursula Wikstöm (69), Linda Henriksson (71), Annika Nykänen (74) ja Elina Nummenpää pelaavat LET Access Seriesin avauskilpailua Sveitsissä.

Naisten kakkoskiertue käynnistyi perjantaina Golfclub Gams-Werdenbergin kentällä. Mukana on peräti 117 pelaajaa jotka edustavat 25 eri maata.

Pääkiertueella enimmäkseen pelaavat Ursula Wikström ja Elina Nummenpää hakevat Sveitsistä vauhtia seuraavan viikon Turkin kisaan. Wikström on kolmen kierroksen kisassa avauspäivän jälkeen viidentenä kaksi lyöntiä kärjestä. Kisa päättyy sunnuntaina.

”Pelasin ja löin varsin hyvin, par-viiitosilla en vaan saanut tulosta aikaan,” Wikström summaili ensimmäistä kierrosta.

Annika Nykänen pelaa ensimmäistä kauttaan ammattilaisena. Linda Henriksson on suomalaisista LET Access kiertueen konkari. Hän pelasi viime kaudella 15 kisaa ja oli rahalistan 13. Henrikssonilla on LET:lle rajoitettu pelioikeus.

LET Access kiertueella pelataan 16 kisaa, joissa palkintopotit ovat välillä 30-50.000 euroa. Elokuun lopulla pelattava Hanna-Leena Ronkaisen emännöimä HLR Golf Academy Open on viimevuoden malliin Tourin suurin kisa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (7 kpl)