Vuosikausia riivanneet vaivansa selättänyt Kristoffer Broberg Hollannin ET-kisan paalulle - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Vuosikausia riivanneet vaivansa selättänyt Kristoffer Broberg Hollannin ET-kisan paalulle

Hienoa kisaa pelaava Kristoffer Broberg iski perjantaina kenttäennätyksen. Kuva: Getty Images

Janne Kasken urakka päättyi kahteen kierrokseen. Juuso Kahlos on ainoana suomalaisena menossa jatkoon Ranskan CT-kilpailussa.

Kristoffer Broberg (-12) johtaa Hollannin Cromvoirtissa meneillään olevaa European Tourin kilpailua 36 reiän jälkeen. Ruotsalaisen nousun paalupaikalle takasi Bernadus Golfin kentän uusi ennätystulos, 64, jota myös kuudetta sijaa jakava Englannin Richard Mansell (-9) sivusi perjantaina.

Broberg nousi suuren golfmaailman tietoisuuteen lähes kuusi vuotta sitten peitottuaan itsensä Patrick Reedin Shanghaissa pelatun BMW Mastersin uusinnassa. Satelliittikiertueelta nopeasti European Tourille ponnistanut Broberg harppasi kisan jälkeen maailmanlistalla sijalle 67, ja tie tähtiin oli lupaavalle pelaajalle auki.

Kiinan turnauksen voitto ei kuitenkaan ollut pitkä askel kohti lajin terävimpään kärkeä. Kuvaan astuivat vuosikausien ajan vaivanneet lonkka- ja selkävaivat.

Tukholmalaisella kesti kaksi vuotta selvittää, mikä lonkassa oli vialla, mutta kipu ei kadonnut. Hän yritti ajoittain tehdä paluuta kentille, mutta joutui toistuvasti vetäytymään tai keskeyttämään kilpailunsa.

Lähes lopettamisen kynnyksellä ollut Broberg kertoi Göteborgissa toimivan lääkärin löytäneen ratkaisun hänen pitkittyneisiin vaivoihinsa. Reisiluusta poistettiin luuta jopa kolmeen otteeseen, jotta hänen lonkkansa saisi paremmin tilaa liikkua.

Brobergin, 35, tilastot ovat viimevuosien ajalta ohuet. Hän on pelannut kausien 2018–2020 aikana vain 11 kilpailua, mutta tänä vuonna jo 13 turnausta, joista seitsemän on päättynyt karsiutumiseen.

Myös Brobergin puttipeli on alkanut kääntyä hiljalleen parempaan päin. Optikko löysi hänen silmästään haitan ja asia korjattiin laittamalla pelatessa piilolinssi oikeaan silmään. Tämä on terävöittänyt toimintaa viheriöillä.

Maailmanlistalla sijalla 772 olevalla Brobergilla ei ole kärjessä isommin tilaa hengittää, sillä Belgian Thomas Detry ja Tanskan Marcus Helligkilde hiostavat lyönnin päässä.

Dutch Openin ainoa suomalaisosallistuja, Janne Kaske (+3), jäi viiden lyönnin päähän karsintarajasta. Hän on tilastoinut tänä vuonna 14 kilpailua European Tourilla, joista kaksi on johtanut jatkokierroksille.

Kahlos menossa jatkoon Challenge Tourilla

Juuso Kahlos (-4) on näillä näkymin etenemässä kahdelle viimeiselle kierrokselle Ranskassa Mallemortissa pelattavassa Hopps Open de Provence -kilpailussa. Turnauksen tuloksella 68 aloittanut Kahlos oli ehtinyt toisella kierroksella 15. reiälle saakka, kun kisa keskeytyi pimeyden vuoksi.

Hän on epävakaan sään kiusaamassa turnauksessa jaetulla 34. sijalla. Viimeisinä nousua karsintarajan paremmalle puolelle kärkkyvät ovat kolmen lyönnin päässä, joten toisen kierroksen tasapainoisella lopulla Kahlos on jatkossa.

Roope Kakko (-1) on sen sijaan karsitumassa niukasti. Lauri Ruuskan pelit (+5) jäävät selvimmin kahteen kierrokseen.

European Tourille ensi kaudeksi matkalla olevalla Itävallan Lukas Nemeczillä (-14) on kärjessä kolmen lyönnin etumatka Saksan Marcel Schneideriin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • heierk says:

    Mistäkähän johtuu, että Challenge Tourilla suomalaiset lyövät vain palloa, mutta eivät pelaa suunnitelmallista ja kärsivällistä golffia. Peli ei ole kiinni tekniikasta ja lyöntien pituudesta. Kannattaisi ottaa oppia meidän ET pelaajista. PS. Tekninen osaaminen hyvää, mutta asenne lähellä Klubipelaajaa?!