[14][27]
Kilpagolf - Major

Viimeisen reiän tupla pudotti Minnin British Openista

Minni Blomqvist keskittyy loppukaudella LET:n kisoihin.

Minni Blomqvist-Kakko aloitti mainiosti British Openin karsinnan Caldy Golf Clubilla Alkuvaiheilla tulleen birdien myötä hän oli kärkipäässä vielä ulosmenon 11:n jälkeen. Viimeinen kolmannes oli tervanjuontia, kolme bogeyta ja viimeisen väylän tupla par-viitosella pudottivat Minnin kirvelevästi kahden lyönnin päähän suorasta kisapaikasta.

Lyöntejä kertyi lopulta 77, joka jätti hänet 68:n pelaajan karsinnassa sijaluvulle 35. Royal Liverpoolin kentällä torstaina käynnistyvään kisaan pääsi 21 ensimmäistä, tulos 75 olisi siis riittänyt. Karsinnan voitti tuloksella 69 (-3) Koren Amy Hung.

Ennakko:

Minea Blomqvist-Kakko matkusti sunnuntaina Englantiin osallistuakseen 18 reiän mittaiseen Openin karsintaan. Kenttä on nimeltään Caldy Golf Club, mukana on 78 yrittäjää. Minni saa kovan luokan kirittäjän, sillä klo 14.30 Suomen aikaa käynnistyvällä kierroksella hän pelaa yhdessä sunnuntaina päättyneen Itävallan kisan kakkosen Mikaela Parmlidin kanssa.

Minea Blomqvist nousi golfmaailman tietoisuuteen heinäkuussa 2004 sijoituttuaan British Openissa kahdeksanneksi. Hän tei Sunningdalen kentällä edelleen voimassaolevan majorien kierrosennätyksen 62, jota on sivunnut Lorena Ochoa.

Minni on pelannut peräti 18 kertaa majoreissa ja päässyt jatkoon kahdeksan kertaa. Openissa hän on kahdeksannen sijan lisäksi ollut vuonna 2008 17:s, tuolloin Blomqvist-Kakko oli myös paras eurooppalainen. LPGA Championshipissa ja US Openissa hän on ollut aivan kärjen tuntumassa vielä viikonlopun kierroksilla. Loppuun asti veto ei ole pitänyt, USA:ssa pelatuissa majoreissa paras sijoitus on 25:s.

Vuosi 2008 oli monella mittarilla uran paras, Blomqvist-Kakko sijoittui kolme kertaa LPGA Tourin kisassa kymmenen joukkoon, voitti Finnair Mastersin , oli Ruotsissa toinen ja Openissa 17:s.

Viimeiseen neljän vuoden jaksoon ovat mahtuneet Elmeri-pojan syntymä ja avioituminen. Toivottua läpimurtoa USA:ssa ei ole tapahtunut, hän ei ole onnistunut kiilaamaan itseään yhtään kertaa kisoissa 20:n joukkoon. Euroopassa Blomqvist-Kakko ilahdutti kaudella 2011 sijoittuen kolmasti viiden joukkoon.

Kuluva kausi on ollut menestyksen kannalta hyvin vaatimaton. LPGA Tourilla tie on auennut viikonlopun peleihin vain kerran, sijoitus oli 69:s. Loppukaudesta pelipaikkoja on tarjolla vain LET:lla, jossa sijoitus rahalistalla on 81:s. Kisoja Euroopassa on takana viisi, Turkissa Blomqvist oli kuudes. Pelioikeus vuodelle 2013 on vielä lopullisesti varmistamatta. Kesäkuun alun jälkeen Blomqvist on pelannut vain kahdessa kisassa. Molemmissa hän jätti leikin kesken jo avauskierroksen jälkeen oltuaan tuloslistan hännillä.

Naisten

Naisten golfhuipulle nousee jatkuvasti uusia nimiä.Korean vasta 15-vuotias Lydia Ko voitti LPGA Tourilla Kanadan mestaruuden ja sai paikan British Openiin &copy Getty Images

LET:lla on British Open mukaanlukien jäljellä seitsemän kisaa. Naisten Openin kisakenttä Royal Liverpool on ollut suomalaisittain ajatellen erittäin menestyksekäs. Mikko Ilonen voitti vuonna 2000 Amateur Openin, kaudella 2006 hän karsi itsensä sisään British Openiin ja oli hienosti 16:s.