24.11.–1.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][6]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Vierumäki Invitational haastajakiertueen kilpailun tilalle

Vierumäki Invitational pelataan golfkeskuksen Cooke-kentällä 31.8.–1.9. Kuva: Holiday Club

Luvassa on kotimaan kilpakauden suurin palkintopotti. 

Golf on lajina selvinnyt hyvin koronaepidemian varjossa. Kilpagolfin laita on toisin. Pääkiertueet palaavat hiljalleen arkeen, mutta terävimmän kärjen takana on hiljaista. Vierumäki haluaa tehdä kädenojennuksen ennen kaikkea Nordic Leaguen ja Finnish Tourin pelaajille, joiden pelimahdollisuudet ovat kuluvalla kaudella jäämässä vähiin.

Vierumäki Golf Club Oy järjestää elo-syyskuun vaihteessa Vierumäki Invitational -kilpailun yhdessä Suomen Golfliiton ja Suomen PGA:n kanssa. Palkintosummaksi kaavaillaan 20 000 euroa. Se on enemmän kuin yhdessäkään toisessa kotimaan kilpailussa tänä vuonna.

Golfyhtiön toimitusjohtajan Jan Ruohon mukaan tarkoituksena on tehdä jotain merkityksellistä ja vastuullista kotimaisen golfin hyväksi tälläkin kaudella, vaikka Vierumäki Finnish Challengessa joudutaan pitämään välivuosi.

”Olemme Vierumäellä pyrkineet vastaamaan maamme kärkigolfareiden isoon toiveeseen. Tieto kutsukilpailustamme on otettu suorastaan riemuiten vastaan.”

Myös Suomen PGA:n toiminnanjohtaja Teemu Laakso tervehti Vierumäen aloitetta ilolla.

”Kaikki kilpailutapahtumat ovat kotiin päin ja auttavat pelaavia ammattilaisia pitämään kilpailutuntumaa yllä. Taloudellistakaan merkitystä ei pidä unohtaa.”

Kumppanit mukana parikilpailussa

Vierumäki Invitational on Pro Am -tapahtuma. Yksityishenkilöt tai yritykset voivat antaa tukensa kilpagolfille ja päästä aistimaan kilpailutapahtumaa Cooke Coursella ammattilaisen parina. Tapahtumamyynti on juuri käynnistynyt. Tarjolla on erilaisia paketteja tuhannesta eurosta alkaen.

Ruoho sanoi, että kumppanihankinta on saanut lentävän lähdön.

”Olemme jo nyt saaneet kasaan mukavan summan. Tarkoitus on ensisijaisesti kattaa kilpailun kulut. Merkittävä osa mahdollisesta ylijäämästä lahjoitetaan lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen tukemiseen. Kumppanit ovat hyvällä asialla monessakin mielessä.”

Sanna Nuutinen on yksi kilpailun suomalaisista LET-pelaajista. Kuva: Tristan Jones

Ammattilaiset pelaavat kilpailussa kaksi kierrosta miesten ja naisten sarjassa. Vierumäen tavoitteena on saada mukaan noin 30 kilpapelaajaa kansallisen golfin terävimmältä huipulta ja sen välittömästä tuntumasta.

On hienoa, että pystymme tarjoamaan työtilaisuuksia ammattilaisille ja hyvää golfviihdettä yleisölle.

”Haluamme liputtaa tasa-arvon puolesta. Olemme päättäneet, että molempien sarjojen voittajat saavat saman palkintosumman riippumatta osanottajien määrästä”, Ruoho kertoi.

Viihtyisissä merkeissä

Ruohon mukaan Vierumäellä ryhdyttiin heti tutkimaan mahdollisuuksia korvaavan tapahtuman aikaansaamiseksi, kun European Tourilta oli saatu tieto Vierumäki Finnish Challengen siirtymisestä ensi vuoteen.

”Meillä on rutinoitunut organisaatio ja ammattitaitoinen kenttähenkilökunta valmiina, samoin kansainvälisen tason kilpakenttä. On hienoa, että pystymme tarjoamaan työtilaisuuksia ammattilaisille ja hyvää golfviihdettä yleisölle. Pro Amin osanottajat pääsevät viihdyttämään itseään ensimmäisen kilpailupäivän päättävällä Get Together -illallisella, johon on luvassa myös live-musiikkia.”

Kilpapelaajille Vierumäki Invitational on maksuton tapahtuma. Majoitus ja ruokailut menevät niin ikään Vierumäen piikkiin.

Moni pelaaja on jo kertonut osallistuvansa kilpailuun, jollei loppukesän menestys tuo tullessaan päällekkäisiä ja uran kannalta tärkeämpiä tapahtumia. Noora Komulainen, Leena Makkonen, Sanna Nuutinen, Antti Ahokas ja Oliver Lindell olivat ensimmäisten ilmoittautuneiden joukossa.

Lähde: tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje