28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista

28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista
Ecco Tour - Kilpagolf

Victor Østerby Finnish Openin sankari Kulloossa

Kenttäennätys (63,-9) nosti tanskalaispelaajan uran ensimmäiseen voitttoon Nordic Leaguen kisassa. Sami Välimäki jatkoi hurjaa tulosputkeaan ammattilaiskisoissa. Yhteistulos 12 alle takasi kolmannen sijan.

Tulostaso säily kärjen osalta erinomaisena Polarputki Finnish Openin päätöspäivänä. Torstaina ja perjantaina kirjattiin tuloksia 65, (-7). Tanskan Victor  Østerby teki lauantain kierroksellaan yhdeksän birkkua ja yhdeksän paria. Uusi kenttäennätys on 63, kisan voittotulos 16 alle.

”Koko kisa meni hyvin, vaikka toisena päivänä bogit (5 kpl) tulivat tilaamatta, pienten virheiden seurauksena. Päätöspäivänä olin pelikirjani mukaan aggressiivinen, onnistuin ratkaisevilla hetkillä myös puteissa”, Østerby myhäili.

Østerby  on kuluvalla kaudella ollut Nordic Leaguella ennen voittoaan toinen ja kolmas.

Victor Østeby uskoo pelinsä riittävän European Tourin karsintojen läpäisyyn.

”En ole voittanut yhtään kisaa ammattilaisena, joten voit kuvitella tämän tapahtuman merkityksen. Viimeisellä kierroksella asiat tapahtuivat kuin itsestään, en ehtinyt käytännössä edes jännittää. Vahvuuteni, hyvät avaukset loivat mahdollisuuksia rohkeisiin lähestymisiin. Kulloon kenttä osuu minun silmääni. Väylien ja erityisesti viheriöiden kunto oli todella hyvä”, hän kiitteli 7 200 euron palkintoshekki sylissään.

Østerby tähtää European Tourille, jonne hän pyrkii karsintojen kautta.

”Pelini on mennyt melkoisesti eteenpäin. Kolmivaiheinen karsinta on toki haastava.”

Hänen kotiklubinsa on Smorum Kööpenhaminan kupeessa.

”Siellä olen golfini aloittanut ja kasvanut. Parhaat kaverit ovat Smorumista, vaikka käynkin harjoittelemassa ja pelaamassa Scandinavian Clubilla, jossa olosuhteet ovat monta luokkaa paremmat.”

Espoossa Challenge Tourin kisan 90-luvun lopulla voittanut Sören Kjeldsen kuuluu Østerbyn ystäväpiiriin ja idoleihin.

”Hän on mukava, ystävällinen kaveri, jonka treenejä seuraamalla olen oppinut paljon. Sören haluaa kuitenkin aina harjoitella yksin omassa kuplassaan. Minä en siihen kykenisi, kyllästyisin kuoliaaksi rangella ilman seuraa ympärlläni.”

Myös kakkostila meni Tanskaan, Christian GlØetin tulos oli kaksi lyöntiä heikompi.

Sami Välimäki rikkoo ennätyksiä

Sami Välimäki nousi kolmanneksi ja samalla parhaaksi suomalaiseksi tuloksin 67-70-67,-12. Hän oli kärkimiehistä yhdessä ClØetin kanssa varmin. Tuloskortissa oli kaksi parin ylittänyttä tulosta, yksi bogey sekä tripla. Jälkimmäinen tuli toisella kierroksella Välimäen lyötyä 16:lla avauksena pari senttiä kentän rajojen ulkopuolelle.

”Hyvä kisa tietty, vaikka lyöminen oli kahden viimeisen päivän aikana hieman epävarmaa. Puttipeli toimi ja piti scoren hengissä.

Sami Välimäen tahti uran neljässä ensimmäisessä kansainvälisessä ammattilaiskisassa amatöörinä hakee vertaistaan. Kuva: Antero Lindell

Välimäen uran ensimmäiset neljä kansainvälistä ammattilaiskisat ovat olleet varsinaista ilotulitusta.

Hän on pelannut kaikki 11 kierrostaan yhteensä 50 alle parin. Hän voitti talvella Gecko Tourin kahden kierroksen kisan tulokin 62-66. Challenge Tourin avauksessaan Vierumäellä 19-vuotias amatööri oli paras suomalainen, 11:s. Nordic Leaguen ensimmäinen kisa Ruotsissa tuotti viidennen sijan Välimäen johdettua ennen viimeistä.

Huonoinkin tulos (71) Vierumäellä oli yhden alle parin.  Vastaavaa saldoa joutuu varmuudella etsimään Suomen rajojen ulkopuolelta.

Välimäki pelaa seuraavaksi Finnish Tourin päätöskisan Vuosaaressa. Lokakuun alussa on vuorossa European Tourin karsintojen ensimmäinen vaihe.

Antti Ahokas sortui epätasaisuuteensa

Suomalaisista kymmenen joukkoon mahtuivat myös Antti Ahokas (6:s) sekä Joonas Granberg (8:s). Ahokas mahdutti tuloskorttiinsa peräti kymmenen bogia ja yhden tuplan. Birkkuja sekä eageleita (2) syntyi yhteensä 19.

Antti Ahokkaan voittohaaveet kariutuivat epätasaisuuteen. 11:n metsiköstä syntyi kuitenkin taitolyönnin seurauksena näyttävä par.

Ahokas on jo varmistanut menestyksillään Nordic Leaguella paikan European Tourin toiseen karsintavaiheeseen.

Plussan esityksestään saavat myös amatöörit Aleksi Myllymäki (12:s) sekä kotikentällään pelannut Alex Hietala (17:s)

Huippukuntoisia kenttiä listattaessa Kulloo on ollut ensimmäisten joukossa jo alkukaudesta lähtien.

Kulloo sai pelaajilta kentän kunnon osalta runsaasti suitsutusta. Viheriöt olivat ensiluokkaisia ja nopeita. 5900 metrisenä Kulloo on huipuille melkoisen lyhyt, mutta viheriöiden nopeus ja haasteelliset lipunpaikat nurkissa erottivat jyvät akanoista.

Kaudella 2018 Finnish Open pelataan Alastarossa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje