[11][17]
Ecco Tour - Kilpagolf

Ossi Mikkola pitää suomalaisten mainetta yllä Timberwise Finnish Openissa

Ossi Mikkolan nuotit olivat kohdallaan perjantaina.

Ulkomaalaiset miehittävät kilpailun kärkisijoja, ja suomalaisia on top 20:ssä on vain kaksi.

Timberwise Finnish Openin toinen kilpailupäivä Alastaro Golfissa oli suomalaisittain nihkeä, sillä vain kaksi suomalaista mahtuu 20 parhaan pelaajaan joukkoon Ruotsin Joakim Wikströmin (-6) johtamassa kilpailussa. Lauantain päätöskierrokselle ylsi lopulta kahdeksan suomalaispelaajaa.

Kilpailun parhaaksi suomalaiseksi noussut Ossi Mikkola (par) otti toisena kilpailupäivänä ison loikan tuloslistalla. Hän nosti sijoitustaan perjantaina peräti 26 sijaa jaetulle 8. sijalle. Torstaina kaksi yli parin pelannut Mikkola esitti perjantaina hyviä otteita koko kierroksen ajan, ja hän pelasi kierroksensa kaksi alle parin.

Kymppireiältä pelinsä aloittaneelle Mikkolalle kierroksen alku ei luvannut hyvää, kun kierros käynnistyi bogilla.

”Kaikki hyvät kierroksethan käynnistyvät aina bogilla”, Nurmijärven Golfklubia edustava Mikkola naureskeli kierroksensa päätteeksi.

”Tänään oli tosi hyvää tekemistä, paljon helppoja pareja. Siellä meni yksi chippi sisään ja siitä tuli eagle, ja sen lisäksi tuli muutama birdie. Eilen oli haasteita putin vauhtien kanssa, mutta tein vähän muutoksia, ja tänään vauhdit olivat kohdallaan.”

Mikkolan tunnelmat ovat nousseet kisaviikon edetessä, sillä keskiviikon Pro-Am-tapahtumassa hänellä oli suuria haasteita pelinsä kanssa. Silloin mietin, että ollaanko sitä oikeassa paikassa, Mikkola kertoi.

”Mutta päivä päivältä tämä on mennyt parempaan suuntaan. Ja tänään oli hyvä nousu.”

Eemil Alajärvi (+2) oli päivän toinen suomalaisonnistuja. Hän pelasi tuloksen 71, joka nosti hänet jaetulle 16. sijalle.

Kilpailua johtava Wikström pelasi perjantaina tuloksen 66, ja hän sinetöi komean kierroksensa kolmeen perättäiseen birdieen. Jaetulta toiselta sijalta viimeiselle kierrokselle lähtevä Björn Åkesson (-5) on kokenut pelimies, jolta löytyy myös European Tour -kokemusta. Hän oli varsin tyytyväinen perjantain kierrokseensa.

”Peli on tällä hetkellä todella varmaa. Löin tänään paljon väyläosumia, vaikka kenttä on aika kireä. Huomenna lähden pelaamaan lyönti kerrallaan, se on toiminut tähänkin asti”, Åkesson suunnitteli taktiikkaansa.

Viimeisen kierroksen pelit käynnistyvät lauantaina kello 7.30.

Lähde: Tiedote