[10][17]
Ecco Tour - Kilpagolf - Nordic League

Niclas Hellberg joutui taipuimaan lyönnillä Ecco Tourin kisassa Himmerlandissa

Erinomaisesti pelannut Hellberg pokkasi Himmerlandista arvokkaan kakkossijan.

Niclas Helberg (-6) taisteli pitkään Ecco Tourin Race to Himmerland -kisan voitosta Tanskan Himmerlandissa, mutta joutui lopulta tunnustamaan isäntämaan John Axelsenin (-7) paremmakseen.

Lyönnin Hellbergiä perässä perjantaihin startannut Axelsen ratkaisi pelin edukseen tekemällä viisi peräkkäistä birdieä rei’illä 11–15. Huippukierroksen pelannut Hellberg ei antanut tuumaakaan periksi, vaan väänsi birdien 16. reiällä ja kuroi eron vain yhteen lyöntiin. Samalla muut takaa-ajajat tippuivat kelkasta.

Vaikka voitto jäi ottamatta, oli Hellbergillä perjantaina (69/-4) huomattavasti parempi päivä kuin torstaina, jolloin hän teki samalla kentällä (New Course) viisi lyöntiä heikomman tuloksen. Kisan ensimmäisen kierroksen Hellberg pelasi Himmerlandin Old Coursella (67/-3).

”Pelasin eilenkin kyllä ihan hyvin, keli oli vaan napsun helpompi tänään eiliseen myrskyyn verrattuna ja sain muutaman putin sisään. Olisi toi voinut lopussa kääntyä toisinkin päin, mutta nyt meni näin”, Hellberg kommentoi.

Hellbergillä on kokemusta voittamisesta Nordic Leaguessa. Viime vuonna hän nosteli kannua Audi Finnish PGA Golf Tour Championshipissä Keimolassa. Kisa lukeutui Nordic Leaguen ohjelmistoon, johon myös Ecco Tour kuuluu.

”Taitaa olla Ecco Tourin puolella uran paras sijoitus. Omat Nordic League -voitot ovat Ruotsin ja Suomen kisoista”, hän kertoo.

Kisan voittaneen Axelsenin kausi alkoi Winter Seriesin avauskisan voitolla, mutta sen jälkeen ykkössijoja ei ole kuulunut, vaikka mies on keikkunut kisaviikosta toiseen kärkikamppailussa.

Hellbergille kisa oli kahdeksas Ecco Tourilla kuluvalla kaudella. Puolet on päättynyt karsiutumiseen, mutta tilillä on myös makeita onnistumisia, kuten nelossija toukokuulta. Juuso Kahlos ja Antti Ahokas karsiutuivat jatkokierroksilta.

Ecco Tourin ja Nordic Golf Leaguen kauden finaali pelataan ensi viikolla Ruotsissa.