15.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][13]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Veeti Mähönen haastaa nuoruuden idoliaan Peuramaalla

Veeti Mähönen ja taustalla näkyvä Niclas Hellberg pelaavat samassa ryhmässä lauantainakin. Kuva Juha Hakulinen.

Peuramaan Finnish Tour -kilpailussa par on ollut kovaa valuuttaa kahtena ensimmäisenä päivänä.

Niclas Hellberg (-1) ja Veeti Mähönen (par) ovat parhaissa asemissa ennen Audi Finnish PGA Golf Tourin Peuramaan osakilpailun viimeistä kierrosta. Kotikentällään pelaavat Hellberg ja Mähönen ovat pelanneet kaksi ensimmäistä kierrosta samassa ryhmässä kirittäen toisiaan. Lauantaina he saavat pelikaverikseen Messilä Golfin Jani Perttilän (+2).
Kärkiryhmä ei voi vielä alkaa valmistella voittopuheita, sillä neljännellä sijalla olevalla Dominic Jonesilla (+3) ja viidettä sijaa jakavilla Juhana Kukkosella, Henri Lipsasella ja Henri Satamalla (+4) on vielä täydet saumat voittoon.

Hellberg, 28, on ollut pitkään Peuramaan ykköspelaaja, mutta häntä kymmenen vuotta nuorempi Mähönen on viime vuosina noussut raketin lailla Suomen eturivin junioripelaajaksi, ja tällä kaudella häntä on nähty myös Audi Finnish PGA Golf Tourilla kärkitaisteluissa – Vuosaaressa hän oli kolmas ja viime viikolla Paltamossa neljäs.

Mähöselle oman kotiseuran ykköspelaajan kanssa pelaaminen on ollut mieluisa kokemus.

”Kivaa on ollut pelata kaverin kanssa, jota on katsonut ylöspäin pikkujuniorista lähtien. Nyt kun pystyy vielä haastamaan häntä, niin hienohan se on ollut samassa ryhmässä pelata kaksi päivää. Toivottavasti huomenna on yhtä mukavaa”, Mähönen kehui Hellbergiä.

Hellbergiltä irtosi myös kehut Mähösen suuntaan.

”On ihan hyvä, että täällä (Peuramaalla) on muitakin kilpapelaajia. On ollut tietyllä tapaa melko yksinäistä tämä touhu, kun ei hirveästi muita ole tuolla kilpailuissa näkynyt. Minun mielestä se on pelkästään positiivista, että tulee nuoria mukaan kilpailuihin”, Hellberg sanoi.

Perjantaina seurakaverien välisessä kilpailussa Mähönen oli lyönnin verran parempi kierrostulosten oltua 72–73. Iltapäivän lähdöissä pelanneet miehet olivat jälleen tuulen armoilla, kuten ensimmäisenäkin päivänä.

”Kyllä tänään oli vaikeampi päivä kuin eilen. On tuon putin kanssa aika paljon ongelmia. Siinä menettää lyöntejä sen sijaan, että sillä saisi lyöntejä. Hieman se mietityttää, ja jotain pitäisi keksiä huomiselle”, Hellberg manasi.

Mähönen oli Hellbergin kanssa samoilla linjoilla, että perjantain kierros oli hankalampi kuin torstain kierros.

”Huomenna pitää osua paremmin greeneihin, ja kun pääsee paikoille, niin laittaa ne birdiet sisälle”, Mähönen suunnitteli.

Saku Tuusan avauslyönneissä oli ruutia perjantain kierroksella. Kuva Juha Hakulinen.

Toisen päivän parhaasta tuloksesta vastasi vasta 17-vuotias Saku Tuusa. Salo Golfia edustava Tuusa pelasi komean 69 lyönnin kierroksen, joka nosti häntä kohinalla tuloslistalla. Avauspäivän myrskyssä Tuusa pelasi vaisusti tuloksen 81, mutta toisen päivän superkierros nosti hänet jaetulle yhdeksännelle sijalle yhteistulokseen +6.

”Oli aika paljon helpompi pelata nyt aamulla. Etenkin tiiltä oli helpompi lyödä palloa ulos, ja avaukset pysyivät paremmin pelissä. Sitä kautta pääsi myös lähestymään paremmilta paikoilta”, Tuusa kertoi.

Tuusan pääkiertue on Finnish Junior Tour, josta hänellä on tältä kaudelta kasassa kaksi neljättä sijaa ja yksi voitto.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje