18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Valmiina menestymään

Minni Blomqvist lentää jo keskiviikkona Portugaliin, jossa käynistyy perjantaina LET:n kilpailu.

Minni

Minea Blomqvist valloitti läsnäolijat Finnair Mastersin mediatilaisuudessa Talissa tutun positiivisella ja aurinkoisella olemuksellaan. Vaikka nimen perässä on ollut jatkuvasti kirjaimet MC syksystä 2009 alkaen, uskoo Blomqvist kykenevänsä nousemaan jo seuraavissa Portugalin ja Saksan kisoissaan kärkipäähän.

”Treenit ovat menneet hyvin ja harjoituskierroksilla olen pelannut alle parin. Viimeisessä Alabaman kisassa surkea alku vei vireen ja karsiuduin selkeästi. Sen olen kuitenkin sisäistänyt jo vuosia sitten, että asenteesta tämä homma ei jää kiinni. Loppuun asti yritetään”, Minea kertoi Talissa.

”Harjoittelin edellisviikon aikana jokaisena päivänä Espanjassa, jossa avomieheni Roope oli kisaamassa. Kyllä se tästä lähtee. Naapurini ja harjoituskaverini , Saksan Sandra Gal voitti vastikään LPGA Tourilla. Se rohkaisi minuakin uskomaan mahdollisuuksiini. Tämä on kaiken lisäksi Solheim Cup-vuosi. En ole luopunut unelmistani pelata vielä siinäkin kilpailussa.Omasta mielestäni olen kehittynyt kovasti golfarina urani alkuvaiheista. Kyllä niitä tuloksiakin taas pian pitäisi tulla”, hän jatkoi fiilistelyään.

Hän pelaa seuraavat kisansa Portugalissa ja Saksassa . Tämän jälkeen ovat ohjelmassa US Openin karsinnat ja LPGA Tourin kisoja valtameren takana. Juhannuksen jälkeen Minni palaa Suomeen ja osallistuu Finnair Mastersiin.

”On taas hieno päästä kotiyleisön eteen. Kovasti olen USA:ssa puhunut pelikavereilleni siitä, että tulisivat Suomeen ja Taliin ihastelemaan keskikesän tunnelmia. Ei vielä ole tärpännyt, mutta kenties siellä joku innostuu asiasta”.

Ursula Wikströmillä uusi putteri

Samaan

Turkin osakilpailu meni viimeviikolla Ursula Wikströmiltä penkin alle. Hän karsiutui, lisämlämpöä 4,5 vuotiaan Erni-pojan äiti otti siitä, että caddie aiheutti hänelle vesiesteessä kahden lyönnin penaltin sekoiluillaan.

”Ei siitä olisi pitänyt suuttua, reagoin väärin ja se vaikutti peliin. Parempaan suuntaan ollaan menossa. Scooraamiseen pitäisi vaan saada tehoja. Kausi 2010 oli mielestäni varsin heikko, ei ollut paketti kasassa.”

Wikström palasi Titleistin talliin. Hän saa kuitenkin pitää bägissään niitä mailoja jotka parhailta tuntuvat.

”Puttipeli on parantunut. Löysin uuden työkalun lähes sattumalta lehtiä selatessani. Siihen mailaan on vankka usko. Minulla pitäisi olla kaiken onnistuessa aivan hyvät mahdollisuudet voittaa LET:n kilpailu. Muuten en kiertueella edes kiertäisi”

Kausi alkoi jo helmikuussa Australiassa, viimeinen etappi on joulukuussa Dubaissa pidettävä kisa.

”Tourilla on tapahtunut paljon positiivisia asioita niihin aikoihin (2004) verrattuna jolloin olimme Minnin kanssa mukana ensimmäistä vuotta. Kilpailuja on erittäin paljon enemmän. Taukojakin voi tarvittaessa pitää. Minä jätän tämänviikkoisen Portugalin kisan väliin, viittä perättäistä kisaa ei ole järkeä pelata”.

Ursula Wikström oli jo vuonna 2005 Talin osakilpailussa toisena. Hän ylsi samaan sijoitukseen 2008 Minea Blomqvistin voittaessa.

”Finnair Mastersista suomalaisten on syytä olla ylpeitä. Kisa on todella hyvin järjestetty vuodesta toiseen. Pelaajat viihtyvät. Nyt kun se pelataan vielä keskikesän aikaan, odotettavissa on upea tapahtuma”, Ursula Wikström hehkuttaa.

Uutta kisassa on se, että päätöspäivä on lauantai. Kuuden päivän mittaiseen tapahtumaan on lisätty maanantaille kotimaisille ammattilaisille ja amatööreille karsinta. Kaksi parasta saa kutsun torstaina käynnistyvään kisaan.

”Pulinat pois ja parhaat kentälle. Villien korttien kanssa joutuu tekemään makutuomoita. Nyt haluamme ojentaa mahdollisuuden nuorille nousevillekin pelaajattarille”, taustoittaa promoottori Tero Kumpulainen.

Finnair Masters:

-Pelataan Suomen vanhimmalla kentällä Talissa 30.6.-2.7.2011

-Ensimmäisen kerran kisa järjestettiin nimella Finnish Masters elokuun lopulla 2005

-Kisaan otetaan mukaan 108 pelaajaa

-Palkintosumma 200.000, Suomen suurin kilpailu

-Vuoden 2010 voittoa puolustaa Lee Anne Pace, Etelä-Afrikka

-Kilpailun promoottorina toimii Infront Finland Oy

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje