Välimäki otti yhden tärkeimmistä jatkopaikoistaan: ”Siellä kai se iso kierros odottaa” - Golfpiste.com

1.10.–8.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][12]

[11][12]

Sami Välimäki eteni Mississippissä lyönnin turvin jatkoon. Kuva: Getty Images

Sami Välimäki punnersi PGA Tourilla rimaa hipoen viikonlopun kierroksille.

Sami Välimäki (-6) pelasi PGA Tourin syyssarjaan kuuluvan Sanderson Farms Championshipin toisella kierroksella tuloksen 68, ja nappasi yhden merkittävimmistä jatkopaikoista tällä kaudella.

Viimeisten joukossa karsintarajan ylittänyt Välimäki teki perjantaina The Country Club of Jacksonin kentällä kuusi birdieä ja kaksi bogia. Takaysin keskivaiheilla tulleet kolme birdieä olivat jatkoon pääsyn kannalta isoja onnistumisia.

”Ihan jees peliä, mutta jotenkin on vaikea tehdä tulosta. Kaverit ainakin tuntuvat onnistuvan, joten siellä kai se iso kierros odottaa”, Välimäki sanoi.

Vaikka 55. sijaa jakavalla Välimäellä on rutkasti matkaa koviin sijoituksiin, oli karsintarajan ylitys heti kisaputken ensimmäisessä kilpailussa tärkeää, ja takaa lisäystä pistelaariin.

Välimäki pelaa lokakuussa neljä PGA Tourin kilpailua putkeen, joissa hänellä on kirkas päämäärä; koota sen verran FedEx Cupin pisteitä, että pelit maailman kovimmalla kiertueella jatkuvat varmuudella myös ensi vuonna. Hän on pistetilastossa sijalla 103, kun 125 parasta saa vahvan kortin kaudeksi 2025.

Välimäki saa kolmannen kierroksen ensimmäiseen lähtöön seuraa USA:n Trey Mullinaxista. Kaksikko aloittaa urakkansa kello 16.05 Suomen aikaa.

Tuloslistan toisessa päässä Beau Hossler (-15) jakoi päivän kovinta tulosta, 64, ja nousi Mississippin kisan kärkeen. Koko viime vuoden sivussa loukkaantumisen vuoksi ollut Daniel Berger pelasi toistamiseen bogittoman kierroksen, ja hiostaa Hossleria lyönnin päässä.

Hossler pelasi mainion amatööriuran Texasin yliopiston college-golfjoukkueessa, ja ilmestyi suurin odotuksin pääkiertueelle vuonna 2018. Heti ensimmäisellä kaudella hän taisteli Ian Poulterin kanssa lujasti Houston Openin voitosta, mutta taipui playoffissa kakkoseksi. Tämän lähemmäksi voittoa Hossler ei ole PGA Tourilla päässyt.