11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Välimäki kääntää katseet treenikauteen – avaa treenirutiineja ja bägin sisältöä videolla yhdessä JVG:n kanssa

Sami Välimäki ei aio jäädä lepäilemään laakereilleen. Vaikka ET-kausi päättyi vasta viime viikolla, siintää suunnitelmissa jo pitkä treenileiri. Kauden hän avaa viiden kisan putkella tammikuussa.

”Oli vähän raskas ja pitkä taival, kun ei oikein missään vaiheessa lähtenyt kulkemaan”, sanoo Sami Välimäki.

Se summaa hyvin Välimäen uran toisen kauden Euroopan kiertueella. Miehen lopullinen sijoitus kiertueen pistelistalla oli 159:s, kun se vuotta aikaisemmin oli 11:s. Kierroskeskiarvo nousi puolitoista lyöntiä ja jatkopaikkoja tuli 22 startissa yhdeksän.

”Tuli paljon oppia – tai toivotaan ainakin”, Välimäki naurahtaa.

Vaikeuksista huolimatta mies ei ole työntämässä päätään pensaaseen eikä edes ottamassa etäisyyttä golfiin. Pikemminkin päinvastoin.

”Nyt pitää laittaa ihan kaikki peliin. Tässä on pari kuukautta aikaa pistää kaikki kuntoon, ennen kuin käynnistän seuraavan kauden. Katseet on käännetty Abu Dhabiin. Sieltä lähtee. Vähän olisi ollut hinkua pelata Etelä-Afrikan kisat (joulukuussa), mutta peli ei ole nyt siinä kuosissa, että se olisi järkevää”, hän kertoo.

Debyyttikauden jälkeen Välimäki keskittyi fysiikkaharjoitteluun. Siihen panostetaan jatkossakin, mutta ennen kaikkea tavoitteena on hioa lyöntiä luotettavampaan suuntaan. Valmentaja Timo Karvisen kanssa on luotu selkeä kuva siitä, mihin harjoittelussa halutaan keskittyä, mutta pelaajalla itsellään ei vielä ole tarkkoja suuntaviivoja sille, mitä se tulee tarkoittamaan konkreettisesti.

”Palaset on katsottu ja niihin pitää löytää vastaukset”, hän tyytyy sanomaan.

Nyt pitää laittaa ihan kaikki peliin.

Seuraavan kuukauden Välimäki aikoo viettää kotosalla. Sen jälkeen suunnaksi otetaan Thaimaa. Valmentaja on reissussa mukana reilun viikon ja tyttöystävä lähtee seuraksi koko treenileirin ajaksi.

”Tämä on uusi kuvio. Janne Kaskelta sain hyvän vinkin ja löytyi ihan maailmanluokan paikka noin tunnin päästä Bangkokista, Amata Springs. Se on ihan keskellä ei mitään. Enemmän tässä on haettu sitä, että saa harjoitella omassa rauhassa”, Välimäki kertoo.

Asian Tourilla pelaavaa, mutta kuluvalla kaudella European Tourilla pääosin kilpaillut Janne Kaske asuu Bangkokissa ja saattaa lähteä Välimäen treenikaveriksi, jos aikataulut sen sallivat. Asian Tourin kisakalenteria ei vielä ole julkaistu.

Välimäki on mielissään, jos saa seuraa treeniviheriölle, mutta ennen kaikkea häntä viehättää Thaimaassa mahdollisuus omaan rauhaan. Siksi hän ei ankkuroidu Dubaihin, jonka moni Euroopan kiertueen pelaaja on ottanut treenitukikohdakseen.

”Dubaissa oli jo niin täyttä joka paikassa, että oli hankalaa saada hyviä olosuhteita. Thaimaassa sitä ei tarvitse pohtia, vaan voi tehdä hommia miettimättä sen suuremmin muita asioita. Vähän haen maisemanvaihdosta myös. Lähi-Idästä käynnistyy kausi ja siellä ollaan kuitenkin heti alkuun sellainen viiden viikon pätkä.”

Ensi kauden kisaohjelman Välimäki on ehtinyt jo miettiä valmiiksi melko pitkälle. Lähi-Idän viiden kisan jälkeen hän jättää pelaamatta Intian ja Kenian kisat, ja sen jälkeen vuorossa on kaksi kisaa Etelä-Afrikassa, jonka jälkeen kolmen kisan putki Aasiassa.

”Selkeä paketti on kasassa toukokuun alkuun asti, mutta katsotaan nyt, millainen maailmantilanne keväällä on ja miten se kehittyy. Kovalla viiden viikon rysäyksellä kuitenkin lähdetään liikkeelle”, hän sanoo.

Uusi yhteistyökumppani antaa selkänojaa

Välimäen uran alku pääkiertueella oli huima menestystarina myös taloudellisesti. Kilpaileminen huipulla on kaikkine panostuksineen kuitenkin niin arvokasta lystiä, että taloudelliset tukijat ovat tärkeitä. Välimäki on aloittanut yhteistyön pelifirma Unibetin kanssa.

”Pitkäkestoista yhteistyötä lähdetään tekemään ja kansainvälisesti. Itselleni tämä on merkittävä diili. Se on tosi tärkeää sitä kautta, että saan työrauhaa ja pystyn kiertämään maailmalla. Tämä mahdollistaa osaltaan menestymisen”, Välimäki summaa.

Yhteistyön näkyvimpänä hedelmänä on syntynyt opetusvideoiden sikermä, jotka on kuvattu yhdessä rapduo JVG:n Jaren ja VilleGallen kanssa.

”Kesällä tehtiin videota JVG:n jätkien kanssa: bunkkeria, puttia, draivia, vähän bägin sisältöä ja vinkkejä amatööreille siihen, mitä mailoja kannattaa sienne kannattaa ehkä valita.”

”Oli tosi hauska setti. Loistavia tyyppejä. Uskon, että saatiin hyviä videoita aikaiseksi”, Välimäki hehkuttaa.

Euroopan kiertueelta tuttu 500 pallon hole in one -haaste toteutettiin myös, joskin typistetyssä 50 pallon muodossa. ET:n videoissa 500 palloa ei ole riittänyt holariin kuin kertaalleen, mutta Välimäki ei vahingossakaan lipsauta tietoa siitä, onnistuiko hän tempussa vain 50 pallolla.

”Ei tiiä, se selviää sitten videolta”, hän naurahtaa.

Tässä maistiaisena olevalla videolla tarjolla on kolme tuulessa hulmuavaa takatukkaa ja paljon mielenkiintoista asiaa bägin sisällöstä ja treenirutiineista. Loput videot julkaistaan Unibetin YouTube-kanavalla marraskuun aikana.

Lue seuraavaksi: Sami Välimäki löysi peli-ilon Valderramassa: "Ensimmäinen kisa, missä nautin"

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)