16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Sami Välimäki löysi peli-ilon Valderramassa: "Ensimmäinen kisa, missä nautin"

Pitkästä aikaa parempia otteita esittänyt Sami Välimäki kertoi olevansa tyytyväinen puttaamiseen ja lähipeliin, lyönnit vaativat vielä hiomista. Kuva: Getty Images

Välimäki ja Tapio Pulkkanen pokkasivat jaetun 25. sijan, vaikka kierroksen loppu löi Pulkkaselta "ilmat pihalle."

Sami Välimäki (+2) otti parhaan sijoituksensa viiteen kuukauteen European Tourin ohjelmaan kuuluvassa Andalucia Mastersissa. Hän pelasi sunnuntain viisi birdieä ja kolme bogia sisältäneellä kierroksella tuloksen 69, ja nousi jakamaan 25. sijaa muun muassa Tapio Pulkkasen kanssa. Palkintorahaa tilille kilahti reilut 26 000 euroa.

Välimäen peli on ollut pitkät tovit alavireistä. Hän olikin tyytyväinen panokseensa Valderraman vaativalla kentällä, missä samalla katkesi kolmen turnauksen karsiutumisputki. Prosessi on menossa oikeaan suuntaan, mutta lyöntipeli kaipaa vielä terävyyttä.

”Tänään löin paremmin lähestymisiä ja pääsin paremmin paikoille. Tyytyväinen olen puttaamiseen ja lähipeliin, lyönnissä on vielä tekemistä”, neljä lyöntiä neljännen sijan jakaneista jäänyt Välimäki kertoi.

”Tämä oli (kauden) ensimmäinen kisa, missä nautin pelaamisesta, ja siihen olen tyytyväinen.”

Neljänteen kierrokseensa 71 lyöntiä käyttänyt Tapio Pulkkanen päätyi Välimäen tavoin jaetulle 25. tilalle.

Kärkikymmenikössä pari päivää keikkunut Pulkkanen iski viiden ensimmäisen reiän aikana lupaavasti kolme birdieä, mutta kiriä hillitsi etuysillä tulleet kaksi bogia. Näkymät noususta kirkaistuivat uudelleen, kun Pulkkanen esitti pitkät tovit tasapainosta peliä, ja teki birdien 13. reiällä.

Toiseksi viimeisellä reiällä – jossa hänelle oli kirjattu aiempina päivinä kaksi birdieä ja eagle – tuli takaisku tuplabogin muodossa, joka pudotti sijoitusta kymmenkunta pykälää. Kyseessä oli joka tapauksessa Pulkkasen kovin saavutus Valderramassa, jossa hän oli sijoittunut parhaimmillaan 46:nneksi kaksi vuotta sitten.

”Hyvä kisa Valderramassa. Hienoa golfia koko viimeinen päivä. Loppu totta kai veti ilmat aika pihalle: 17. reiällä wedge lipulle alas ja spinnillä veteen”, Pulkkanen kuvaili tuplabogiaan.

”Seuraavaksi vuorossa kaksi viikkoa huilia, sitten Portugali ja Dubai. Finaaliin (DP World Championship) taitaa jäädä vielä jonkin verran hommia.”

Matt Fitzpatrick (-6) vei Andalucia Mastersin voiton kolmen lyönnin erolla Sebastian Söderbergiin ja Min Woo Leehen. Parin vuoden takaisen Sveitsin kisan uusinnassa muun muassa Kalle Samoojan päihittäneellä Söderbergillä oli loppusuoralle tullessa kahden lyönnin etumatka, mutta hän menetti pelin voitosta hukattuaan pallonsa 17. reiän avauksessa.

Ykköstila oli vajaat 490 000 euroa palkintorahaa kuitanneelle Fitzpatrickille seitsemäs European Tourilla. Ensimmäinen tuli vuonna 2015, ja hän on tämän jälkeen jäänyt voitoitta vain kaudella 2019, jolloin saaliiksi kertyi neljä kakkostilaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)