25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour - Kilpagolf

Ukkonen kiusaa Malesian turnausta

Paluun PGA Tourille tekevä Daniel Chopra on Malesian turnauksen kärjessä. © Getty Images

Hienosti Malesian turnauksen avauspäivänä pelannut Joonas Granberg ei ehtinyt päästä perjantaina edes kunnolla kierroksensa alkuun, kun kilpailijat kutsuttiin ukkosen vuoksi klubirakennuksen suojiin. Peli sai luvan jatkua, kun taukoa oli vietetty kaksi ja puoli tuntia.

Illan hämärtyessä torvet raikuivat Horizon Hillsin kentällä uudelleen klo 18.40 paikallista aikaa. Tässä vaiheessa Granberg oli saanut pelatuksi viisi reikää, tehden kolme paria ja kaksi bogia. Ensimmäisen kierroksen jälkeen 18:ntena ollut turkulainen on nyt tilanteessa -1, joka pitää hänet niukasti ennustetun cut-rajan paremmalla puolella.

Kisan kärkeen nousi perjantaina 36 reikää valmiiksi saanut Daniel Chopra. Ruotsalaisella (-13) on seudulta mukavia muistoja, sillä hänen ensimmäinen ammattilaisvoittonsa on peräisin Johorista 18 vuoden takaa.

”Rakastan Aasiaa. Kasvoin Intiassa ja vietin koko nuoruuteni matkustellen ympäri maanosaa. Tämä on minun toinen kotini”, USA:n kakkoskiertueelta uudelleen kortin PGA Tourille ansainnut Chopra sanoi.

Hyvä ruotsalaispanos

Aikaisin startannut Chopra osasi ottaa kaiken hyödyn irti aamun hyvistä olosuhteista. Hän pelasi ulosmenon 33 lyönnillä, mutta teki sisääntulossa kuuden reiän sisään vielä neljä birdietä.

”En lyönyt yhtä hyviä draiveja kuin eilen, mutta puttipeli oli täydellistä. Minun täytyy hioa vielä iltapäivällä rautalyöntejä, jotta olisin viikonlopun kierroksilla kunnon iskussa”, Chopra suunnitteli.

Toista kierrostaan kuusi reikää pelannut Joost Luiten (-9) on toisena. Christian Nilsson, MohdSiddikur ja Michael Jonzon jakavat kolmatta sijaa, viisi lyöntiä Choprasta.

Tällä kaudella viisi kertaa top-10:een ET:llä yltänyt Nilsson sai taistella tosissaan väsymystä vastaan pitääkseen itsensä kärkikamppailussa mukana.

”Tunsin itseni todella väsyneeksi päivän viimeisillä rei’illä – on jo tarpeeksi rankkaa pelata näissä kuumissa olosuhteissa yksi kierros”, 25 reikää perjantaina urakoinut Nilsson sanoi. ”Minulla oli bägissä onneksi kunnon eväät, jotta sain pidettyä energiatasoni korkealla.”

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje