U.S. Openista kauden kolmas peruuntunut major-turnaus − New Yorkin hälyttävä tilanne vauhditti päätöstä - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

U.S. Openista kauden kolmas peruuntunut major-turnaus − New Yorkin hälyttävä tilanne vauhditti päätöstä

U.S. Openin siirtymisestä oli helppo tehdä varhainen päätös New Yorkin alueella riehuvan pandemian vuoksi. Kuva: Getty Images

Kilpailulle on lähteiden mukaan kaavailtu paikkaa syyskuulta.

Yhdysvaltain golfliitto USGA ilmoitti myöhään torstaina päättäneensä siirtää U.S. Openin myöhempään ajankohtaan tänä vuonna. Siirron taustalla on koronavirusepidemia, joka on levinnyt vauhdilla Atlantin takana.

Kilpailu pyritään järjestämään joidenkin lähteiden mukaan mahdollisesti syyskuun alkupuolella Winged Footin kentällä New Yorkissa. Turnaus oli määrä pelata alun perin samalla kisa-areenalla 18.–21. kesäkuuta.

”Tällä hetkellä meillä ei ole esittää mitään muuta virallista asian tiimoilta. Seuraamme erityisesti, miten tilanne kehittyy New Yorkissa”, USGA:n turnausosaston johtaja Beth Major kertoi.

Ratkaisua vauhditti New Yorkin kuvernöörin Andrew Cuomon päätös määrätä alueen asukkaat jäämään kotiin, mikäli vain välttämättömät ja kiireelliset työtehtävät eivät sitä estä. Tässä yhteydessä edellisen kerran vuonna 2006 U.S. Openia isännöinyt Winged Footin kenttä suljettiin.

Kuvernöörin ilmoituksen jälkeen USGA:n henkilökunta poistui Winged Footista, ja kilpailua varten rakenteilla olleiden fasiliteettien pystytys keskeytettiin. Päätöstä U.S. Openin mahdollisesta siirtämisestä lupailtiin vielä pari päivää sitten vasta huhtikuun puolivälissä.

Erityisesti New Yorkin seutu on ollut viime päivinä pandemian kourissa. Koko maassa oli torstaihin mennessä raportoitu yli 82 000 koronavirustartuntaa, kuolleita on hieman toistatuhatta.

U.S. Open on jäänyt edellisen kerran pelaamatta toisen maailmansodan aikana vuonna 1945.

Yhdysvaltain avoimet mestaruuskilpailut on jo kuluvan kauden kolmas vallitsevan kriisin vuoksi siirretty major-turnaus. Masters Tournamentin ja PGA Championshipin uudesta ajankohdasta ei ole vielä tietoa. Ensin mainitun on julkisuudessa arvioitu siirtyvän lokakuulle.

Tällä hetkellä ainoa vielä omalla paikallaan oleva major-turnaus on heinäkuun puolivälissä pelattavaksi tarkoitettu Open Championship, jota isännöi Canterburyn itäpuolella sijaitseva Royal St George’s Golf Club.

Miesten pääkiertueilla ei ole kilpailtu kahteen viikkoon. PGA Tourin kalenterissa seuraava turnaus on Charles Schwab Challenge, joka on määrä pelata 21.−24. toukokuuta. European Tourilla pelattaisiin tällä tietoa seuraavan kerran 28.−31. toukokuuta, jolloin ohjelmassa on Irish Open.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje