16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

U.S. Openin väliin jättävä Mikko Korhonen seitsemänneksi Hampurissa

Mikko Korhonen jäi Saksan turnauksen jälkeen tauolle palatakseen tositoimiin heinäkuun Irish Openissa. Kuva: Getty Images

Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen täydensivät top 20 -sijoituksillaan suomalaisten hyvää panosta.

Mikko Korhonen kokosi itsensä hienosti hankalan alun jälkeen Hampurissa Green Eagle -golfkeskuksessa käydyn Porsche European Openin viimeisellä kierroksella. Se toi hänelle tuloksen 72 (par), sekä jaetun seitsemännen sijan European Tourin ohjelmaan kuuluvassa kilpailussa.

Kokonaistulokseen 206 (-3) päätynyt Korhonen jäi uransa ensimmäisen voiton ET:llä ottaneesta Englannin Marcus Armitagesta lopulta viiden lyönnin päähän.

Korhonen teki kuuden ensimmäisen reiän aikana kolme bogia, mutta alkoi saada vähitellen juonen päästä kiinni. North-kentän etuysin viimeisellä tulleen birdien jälkeen peli jatkui viidellä par-tuloksella, kunnes loppusuoralla koitti kunnon tehoisku: 15. reiän birdietä seurasi bogey, mutta Korhosella riitti vielä kierroksen päätteeksi virtaa kahteen peräkkäiseen birdieen.

”Hyvä taistelu tänään. Alku ei oikein lähtenyt liikkeelle, vähän ajattelin, että jatkan vaan samoilla asetuksilla mihin eilen jäin. Ei ollut kroppa ihan samanlainen, ja sinänsä ihan hyvät lyönnit päätyivät pikkuisen sivuun”, hän sanoi.

North Course näytti tällä viikolla luonteensa, mikä myös ilmeni tulostaululla.

”Taisin etuysillä osua kaksi kertaa griiniin. Kenttä kyllä sakottaa misseistä. Tein tänään paljon hyviä pareja, ja kahden birdien lopetus oli kiva!” Korhonen iloitsi mukavasti päättynyttä kierrosta.

Kauden toisen top 10 -sijoituksensa ET:llä saavuttanut helsinkiläinen sijoittui kolmen turnauksen – Belfry, Himmerland ja Hampuri – U.S. Open -minirankingissa viidenneksi, kun kymmenelle parhaalle oli luvassa paikka San Diegossa Kaliforniassa pelattavaan kauden kolmanteen majoriin.

Hän kuitenkin ilmoitti yllättäen, ettei aio osallistua ensi viikon torstaina alkavaan turnaukseen.

”U.S. Openiin en lähde. Syitä en ala sen kummemmin selittämään, ne ovat henkilökohtaiset. Päätin jo ennen tätä kisaa pitää kolmen viikon tauon. Irish Open on seuraavaksi kalenterissa”, Korhonen kertoi.

Kuluvan kauden kisoissa parhaimmillaan kolmanneksi, British Mastersissa, sijoittunut Korhonen kohenteli asemiaan kiertueen Race to Dubai -listalla, jossa hän on nyt 41:ntenä. Hän on myös tekemässä lyhyen tauon jälkeen paluun maailmanlistalla 200 parhaan joukkoon.

Suomalaisten panos poikkeuksellisesti kolmen kierroksen pituisessa ET-kilpailussa oli hyvä, sillä Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen (-1) jakoivat 18. sijaa.

Pulkkanen teki neljännellä reiällä triplabogin, mutta ei tästä lannistunut. Hän kirjasi jatkossa vielä viisi birdieä ja kaksi bogia päätyen tulokseen 72.

”Vähän raastava päivä oli alun jälkeen. Tyhmintähän on antaa triplan vaikuttaa tuleviin reikiin ja siinä mielessä on hyvä fiilis rundista”, Pulkkanen sanoi.

”Pelissä on paljon positiivista, mutta ei kuitenkaan vielä ole semmoinen olo, että olisin parhaimmassa iskussa. Nyt muutama viikko huilia ja treeniä ja takaisin Saksaan”, hän totesi.

Kalle Samooja kohenteli päivittäin sijoitustaan European Openissa. Käteen jäi lopulta kelpo 18. sija. Kuva: Getty Images

Kalle Samooja paransi sijoitustaan maanantaina yhdellä pykälällä. Hänen puolestaan kilpailun aikana kommentoinut väliaikainen caddie Iiro Lamppu näki turkulaisen otteissa paljon hyvää.

”Tiiltä lyöminen toimi koko päivän erinomaisesti, ja hyvien draivien jälkeen loistavat birdiepaikat tarjoiltiin väylillä kuusi, seitsemän ja yhdeksän”, Lamppu kertoi tiedotteessa.

Birdiet eivät uponneet ja kympillä tuli päivän toinen bogey griinibunkkerin kautta. Tämän Samooja kuittasi heti seuraavan reiän birdiellä.

”Kahdella loistavalla lyönnillä noin 40 metriin ja birdie korttiin.”

Kierroksen loppu oli taistelua tiukasti viritetyllä kentällä. Samooja väänsi tuloksensa alle parin 18. reiän birdiellä.

”Viimeisellä päästiin vielä puttaamaan eaglea noin kuuden metrin päästä, kun noin 230-metrinen lyönti onnistui vastatuuleen loistavasti”, Lamppu kertasi.

Ensimmäistä kertaa bägiä European Tourilla kantanut Lamppu oli tyytyväinen yhteistyöhön ja ilmoittautui vapaaehtoiseksi seuraavalla kerralla, kun tuuraajaa tarvitaan.

”Tällä kiertueella taso on rautainen. Jokaisen ammattilaisuutta tavoittelevan juniorin kannattaa pyrkiä seuraamaan kisoja paikan päältä. Raffien pituus, lipun paikkojen vaikeus ja pelaajien taso on jotain, mitä tv:n välityksellä ei voi havaita”, Lamppu kertoi huomioistaan.

Voiton vienyt Marcus Armitage (-8) pelasi ylivoimaisesti kovimman tuloksen, 65, maanantaina, ja päihitti kakkostilan jakaneet Belgian Thomas Detryn, Italian Edoardo Molinarin, Englannin Matthew Southgaten sekä Hollannin Darius van Drielin kahdella lyönnillä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje