Triplabogey haihdutti Välimäen haaveet top 10 -sijoituksesta – Samooja kauden parhaaseensa - Golfpiste.com

28.3.–4.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][6]
KilpailuaSuomalaista

28.3.–4.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][6]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Triplabogey haihdutti Välimäen haaveet top 10 -sijoituksesta – Samooja kauden parhaaseensa

Sami Välimäki pelasi Thaimaassa kelpo turnauksen, vaikka enemmänkin oli luvassa. Kuva: Getty Images

Thorbjørn Olesen otti ylivoimaisen voiton Bangkokissa.

Viikonvaihteessa Bangkokissa käyty DP World Tourin kilpailu päättyi Sami Välimäen (-11) osalta pettymykseen. Hän pelasi sunnuntaina turnauksen heikoimman kierroksensa, 73, ja putosi lopputuloksissa jaetulle 22. sijalle.

Välimäen peli oli ehyttä etuysillä, jossa syntyi kaksi birdieä. Toinen kenttäpuolisko alkoi bogilla ja 13. reiällä hänelle kirjattiin karvas triplabogey, kun pallo päätyi tien kautta pelialueen rajan ulkopuolelle. Tämä epäonnistuminen oli ratkaiseva kolaus haaveille sijoittua turnauksessa kymmenen parhaan joukkoon.

”Ihan OK viikko, muutama euro ja piste mukaan”, Välimäki sanoi.

Välimäki johti Thailand Classia avauspäivän jälkeen, mutta ei pystynyt kilpailun edetessä enää yhtä irtonaiseen esitykseen. Hänelle erityisen työlääksi osoittautuivat Amata Spring Country Clubin kentän reiät 13–18, jotka sujuivat yhteensä kolme yli parin.

Viime viikolla niukasti uusinnan Singaporessa missannut Välimäki on pystynyt edellisen kerran vähintään kahteen peräkkäiseen top 10 -sijoitukseen syksyllä 2020.

Isossa kuvassa tilanne näyttää mainiolta. Kahden kakkostilan lisäksi Välimäeltä löytyy kausitilastostaan Abu Dhabin Rolex Series -kilpailun 10. sija ja viikkoa aikaisemmin Mauritiuksella otettu 11. tila. Kummassakin mainitussa turnauksessa hän tehtaili komeasti uuden kenttäennätyksen. Hyvät suoritukset pitävät Välimäen Race to Dubai -listan kärkikuusikossa.

Jatkoon Bangkokissa edenneet suomalaiset päätyivät lopulta samaan tulokseen, 277 (-11). Tienestejä heltisi vajaat 20 000 euroa.

Samoojalle 22. sija oli hänen parhaansa sitten viime vuoden kesäkuun BMW International Openin, jossa sijoitus oli yhden pykälän parempi. Viimeisin suomalainen DPWT-voittaja on harmitellut rentouden ja tekemisen helppouden puutetta, mutta Thailand Classicissa välähti aavistuksen enemmän valoa tunnelin päässä.

”Taas jäivät hyvät paikat hieman liian vähiin. Pari huonoa kakkoslyöntiä par-viitosilla, 7. ja 15. reiällä, niin jäivät birdiet tekemättä. 17:llä mailan lapa meni kiinni ja pallo päätyi veteen. Viimeiselle tuli sentään mieltä ylentävä birdie”, Samooja kertoi tiedotteessa.
Ensi viikolla Samooja pelaa New Delhissä Intiassa.

”Uskon, että todella tiukka Intian kenttä sopii minulle tällä hetkellä paremmin kuin tällaiset ’lentokentät'”.

Samoojan ohella Mikko Korhosen pelit jatkuvat Intiassa. Sami Välimäki ja Tapio Pulkkanen kilpailevat seuraavan kerran reilun kolmen viikon kuluttua Etelä-Afrikassa.

Turnauksen voiton vei viikonlopun kierroksilla omaa luokkaansa ollut Thorbjørn Olesen (-24). Eroa toiseksi sijoittuneeseen Saksan Yannik Pauliin kertyi neljä lyöntiä. Merkillepantavaa on, että Olesen ei tehnyt jatkokierroksilla ainuttakaan bogia, ja koko kilpailussakin niitä syntyi vain kolme.

Voitto oli tanskalaiselle uran seitsemäs ja tähän asti ylivoimaisin DP World Tourilla. Kyseessä oli myös Olesenin, 33, kovin lopputulos kentän pariin suhteutettuna.

Olesen ajautui kesällä 2019 vaikeuksiin, kun hänen kerrottiin häiriköineen lennolla Memphisistä Lontooseen. Hän oli lähes vuoden päivät väliaikaisessa kilpailukiellossa, kunnes kielto keskeytettiin oikeudenkäynnin lykkääntyessä koronapandemian vuoksi. Joulukuussa 2021 oikeus vapautti Olesenin kaikista syytteistä.

Alle puoli vuotta myöhemmin kööpenhaminalaistaustainen pelaaja katkaisi lähes neljä vuotta kestäneen voitottoman jaksonsa British Mastersissa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)