[14][27]
Challenge Tour - Kilpagolf

Top 3:een kiilanneella Alex Hietalalla mainio päivä Espanjan CT-kilpailussa

Alex Hietala sai pidettyä torstaina fokuksen hyvin kasassa. Kuva: Getty Images

Myös Matias Honkala päätti kilpailutaukonsa parin alittaneella kierrostuloksella.

Alex Hietala aloitti urakkansa erinomaisesti Cadizissa alkaneessa Challenge Tourin kilpailussa. Hän pelasi Real Club de Golf Novo Sancti Petrin kentällä käytävän turnauksen ensimmäisellä kierroksen tuloksen 69 (-3), jolla hän jakaa kolmatta sijaa kuuden muun kilpailijan kanssa.

Kuusi birdieä tehneen Hietalan kierroksen paras vaihe osui takaysin alkuun, jossa hän iski kolmen birdien suoran. Bogeja vasurille kirjattiin kaksi ensimmäisellä ja yksi toisella kenttäpuoliskolla.

”Hyvä päivä kentällä. Sain pidettyä fokuksen hyvin kasassa, ja aamulla tyyneen pelaaminen oli eduksi. Sitten tuuli vähän nousi, mutta paljon kertyi hyviä lyöntejä koko päivän aikana, ja tulos on tämä”, Hietala kertoi.

”Nyt on keskittyminen tuleviin päiviin.”

Hietala on paalulla keikkuvaa, kierrostaan 15 reikää pelannutta Etelä-Afrikan Wilco Nienaberia (-6) kolme lyöntiä perässä.

Reilut kaksi vuotta ammattilaisena pelanneen Hietalan, 24, paras sijoitus haastajakiertueella on peräisin samaisesta Challenge de España -kilpailusta viime vuoden kesäkuulta, jolloin hän oli 27:s. Saksan Pro Golf Tourin Altepro Trophystä tuli reilut pari kuukautta myöhemmin neljäs sija.

Hietalan tavoin villillä kortilla Espanjassa pelaava Matias Honkala alitti hänkin 71 (-1) lyönnin kierroksellaan kentän parin jakaen 19. sijaa. Honkalan kortista löytyi torstaina neljän birdien ohella yksi bogey ja yksi tuplabogey.

Oliver Lindell oli 13 reiän jälkeen aivan kärjen tuntumassa tilanteessa neljä alle. Hän teki kuitenkin sisääntulon jälkimmäisellä puoliskolla kaksi bogia ja yhden tuplabogin pudoten tuloksellaan 72 (par) jaetulle 29. sijalle.

Kilpailu neljäs suomalainen, Roope Kakko epäonnistui avauskierroksellaan pahanpäiväisesti. Kakon tulos oli +9.

Challenge Tour alkaa Eurooppaan rantauduttuaan päästä kunnolla vauhtiin. Suomalaiset ovat olleet viimeksi tositoimissa maalis-huhtikuulla, tosin Hietala ennätti pelata vapun tienoolla Pro Golf Tourin kilpailun Itävallassa.