11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Tonilla on taas kivaa

Toni Karjalainen keskittyy valmennustoimiin loppuvuoden ajan ja kilpailee vain yhden kerran, Paltamossa.

Toni

Toni Karjalaisesta tuli kautta aikojen ensimmäinen pelaaja joka on voittanut Lappajärven kisan kahdesti. Ykköstila ratkesi mahdollisimman niukalla erolla. Toiseksi viimeisessä ryhmässä kaksi lyöntiä johtavaa Peter Erofejeffia jäljessä ollut Karjalainen sai päätöskierrokselleen hurjan alun.

Hän pelasi puoliskoista vaikeamman, pitkän ulosmenon neljä alle.

”Siihenkin missasin kaksi alle kolmemetristä birkkuputtia. Kun sitten laiton rautakahdeksikollla avaukseni outin puolellle 13:lla, se laski tunnelmaa ja kuvittelin jo menettäneeni mahdollisuuteni. Varsinkin kun viimeisillä onnistuin tekemään birkun vain 17:lla”, Karjalainen kertasi päiväänsä.

Toisin kävi. Viimeisessä ryhmässä pelanneista Jaakko Mäkitalo oli ennen viimeistä samassa kahdeksan alle tuloksessa johon Karjalainen päätyi, Tuomas Sistonen ja Peter Erofejeff lyönnin päässä.

Mäkitalo suti itsensä ulos missattuaan viheriön ja sudittuaan lähipelissä triplan arvoisesti. 9000 euron arvoinen voitto varmistui kun Sistonen missasi birkkuputtinsa samasta paikasta josta myös Karjalainen oli hetkeä aiemmin epäonnistunut.

”Kyllä tässä taikuri on hieman itsekin ymmällään kahdesta perättäisestä voitosta. Gant ja Kivitippu olivat kauden päätavoitteeni ja molemmista voitto. Hyvältä tuntuu. Ja omasta hyvästä olosta tässä on ammenettu voimavaroja pelaamiseenkin. Minulla on nyt hyvä olo ja mielenrauha itseni kanssa. Raha tulee toki tarpeeseen, mutta se ei muuta suunnitelmiani”, hän jatkoi.

Kahdesta perättäisestaä voitosta hän kuittaa 16.200 euroa.

Challenge Tourilla kahdesti voittanut ja ET:lla yhden kauden pelannut Karjalainen pelaa vain Paltamon kisan ja alkaa sen jälkeen valmistautua vuoteen 2012. Paljon aikaa menee Peltomäki Golfissa valmennuksen konsulttina. Karjalainen antaa panoksensa sekä juniorien kuin myös harrastelijoiden tekemiseen.

”En ole svingivalmentaja. Enemmän kerron ja keskustelen pelaajien kanssa siitä, miten he loisivat itselleen paremman olon ja saisivat nautiontoa kentälllä. Vaikea rasti, mutta tarvetta ja kysyntää on paljon”.

Pelaaminen on kuitenkin edelleen ykkösjuttu Lappeenrannasta kotoisin olevalle 32-vuotiaalle konkarille.

”En ole vielä näyttänyt parastani golfissa. Nyt mennään näin ja seuraavina vuosina otan askeleita isommille kentille. En siis missään tapauksessa lähde Euroopan tai Aasian karsintoihin”, hän vakuuttaa.

Kärkikuusikko

Lappajärven kisaa Karjalainen on ensimäisestä vierailustaan asti ollut liputtamassa maamme parhaaksi.

”Näin se vaan minun mielessäni on. Ihmiset tämän kilpailun tekevät, lappajärveläisillä on iso sydän joka sykkii tälle pelille”, Karjalainen kiteytti ajatuksensa puhelinhaastattelun lopuksi.

Teemu Tyry

Järviseudun Golf, kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje