Matilda Castren loistoasemista Ranskan major-kisan jatkokierroksille - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Matilda Castren loistoasemista Ranskan major-kisan jatkokierroksille

Matilda Castrenilla on itseluottamus kohdallaan ja se näkyy hänen esityksissään. Kuva: Getty Images

Sanna Nuutinen ei saanut peliään kulkemaan Evian Championshipin toisellakaan kierroksella, ja karsiutui.

Matilda Castren (-5) esitti jälleen erinomaisia otteita Ranskassa Evian Resort Golf Clubilla jatkuneessa naisten major-turnauksessa. Hän pelasi Evian Championshipin toisella kierroksella tuloksen 69, ja on kisan puolivälissä jaetulla 15. sijalla.

Castren aloitti perjantain kierroksen avauspäivän tapaan bogilla. Se ei jäänyt tälläkään kertaa varjostamaan hänen suorituksiaan, sillä peli oli ulosmenossa kauttaaltaan tasapainoista.

Loistava pallonlyöjä onnistui tekemään etuysin molemmilla par-viitosilla birdien, ja piti tiukasti näköyhteyden kärkikymmenikköön.

Kierroksen toinen kolmannes päättyi birdieen, kunnes hänen avauksensa livahti sisääntulon puolivälissä, kentän pisimmällä par-kolmosella, vasemmalle tuhtiin karheikkoon johtaen bogiin.

Terävämpää puttipeliä kaipaamaan jääneelle Castrenille kirjattiin loppusuoralla vielä tulokset birdie-bogey-birdie, 18. reiän onnistumisen taattua hänelle toisen peräkkäisen kuutosella alkavan kierrostuloksen.

”Tänään oli aika heikkoa puttaamista, oli vaikeuksia keskittyä ja lukea griinejä. Mutta kelpo kierros kuitenkin. Mukava pelata major- viikonloppu. Vähän väsyttää, mutta kohta voi onneksi ottaa lepoa”, Castren kertoi Golfpisteelle.

USA:n Brittany Langin ja Australian Minjee Leen kanssa samassa tuloksessa oleva Castren joutui antamaan sijoituksissa neljä pykälää periksi, mutta seitsemättä sijaa jakavat pelaajat ovat vain kahden lyönnin päässä.

Perjantaina Champions Coursella nähtiin todellista hurjastelua, kun kilpailun johtoon noussut – ja kymmenen lyöntiä Castrenin edellä oleva – Jeongeun Lee6 iski bogittomalla kierroksellaan peräti kymmenen birdieä.

Tällä tuloksella kokonaistilanteeseen -15 kavunnut eteläkorealainen tuli sivunneeksi miesten ja naisten kilpailut huomioiden majoreiden kaikkien aikojen kovinta kierrostulosta, 61 lyöntiä.

”Aika hurja tulos tuo -10. Kenttä ei ole mikään U.S. Open -tasoinen, mutta ei se paljon varaa anna virheille. Kyllä täytyy hattua nostaa tuolle”, Castren sanoi Lee-”kutosen” suorituksesta.

Castrenin edellä eurooppalaispelaajista on ainoastaan 11. sijaa jakava Tanskan Emily Kristine Pedersen (-6).

Castrenin tavoin ensimmäistä Evian Championshipiään pelanneen Sanna Nuutisen (+11) kisaurakka päättyi kahteen kierrokseen. Toinen pelipäivä vaati häneltä 78 lyöntiä, ja taakse jäi vain kaksi pelaajaa.

Turnauksen cut-raja asettui +1:n kohdalle, joten Nuutiselta olisi vaadittu jatkopaikkaan kymmenen lyöntiä parempi 36 reiän tulos.

Castren aloittaa lauantain kierroksensa kello 11.55 Suomen aikaa seuranaan Minjee Lee sekä USA:n Amy Olson, joka on lyönnin suomalaista jäljessä.

Viaplay ja Viasat Golf -kanava välittävät kilpailusta päivittäin suoria lähetyksiä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje