Kakko säilytti saumat CT:n finaaliin: ”Kärkeen jos haluaa, griineillä on onnistuttava” - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Kakko säilytti saumat CT:n finaaliin: "Kärkeen jos haluaa, griineillä on onnistuttava"

Roope Kakko säilytti toiveet pääsystä Challenge Tourin finaaliturnaukseen. Kuva: Getty Images

Niin ikään nousujohteisen kilpailun pelannut Lauri Ruuska latoi viimeisellä kierroksella seitsemän birdieä.

Roope Kakon (-12) loppuvenytys ei aivan riittänyt kauden toiseen top-kymppiin haastajakiertueen turnauksissa. Hän pelasi sunnuntaina Gironassa päättyneessä Emporda Challenge -kilpailussa tuloksen 66, ja sijoittui jaetulle 14. tilalle.

Kyseessä oli espoolaisen toinen bogiton kierros Emporda Golfin kentällä tällä viikolla: edellinen tuli perjantaina, ja sekin käsitti viisi birdieä.

”Perjantaista lähtien olin kyllä aika vahvalla pelipäällä. Eilen ja tänään jätin liikaa putteja kentälle. Tänään oli varmasti elämäni helpoimpia -5-tuloksia, mutta valitettavasti en saanut oikein onnistumisia viheriöillä”, lyönnin päähän 10. sijaa jakaneista pelaajista jäänyt Kakko sanoi.

Kakko on koko perheen voimin matkassa Espanjassa, jossa vaimo Minea Blomqvist-Kakko tarkkailee puolisonsa suorituksia tarkalla silmällä.

Ylihuomenna lähdetään uuteen yritykseen. Toivon mukaan saan kaikki palikat kohdilleen.

”Minni oli poiminut pienen tekniikkavirheen putista, mutta ei kesken kisan lähtenyt siitä raportoimaan. Rundin jälkeen jäin vähän puttailemaan, ja tuntui ainakin että sain parempaa tunnetta siihenkin hommaan.”

Vahva puttipeli on isommilla kiertueilla ehdoton vaatimus taistelussa korkeista sijoituksista. Kakolla on ollut tällä kaudella useaan otteeseen tie auki menestykseen, mutta pelaaja ei ole aina ollut samalla aaltopituudella kulmarautansa kanssa.

”Ihan kärkeen jos haluaa, niin griineillä pitää onnistua, ja nyt tuntuu, että annoin siellä vähän tasoitusta muille pelureille. Ylihuomenna lähdetään uuteen yritykseen. Toivon mukaan saan kaikki palikat kohdilleen ja tulee onnistumisia kaikilla rintamilla.”

Kakko nousi Challenge Tourin rankingissa 52:nneksi, kun 45 parasta etenee seuraavan kisan jälkeen finaaliturnaukseen. Paikka päätöskisaan edellyttää häneltä toisessa peräkkäisessä Emporda Golfin kentällä käytävässä kilpailussa vahvaa sijoitusta.

Myös toinen jatkokierroksilla pelannut suomalainen, Lauri Ruuska (-11), esiintyi kentällä loppua kohden vakuuttavasti. Sunnuntaina tuli kisan kovin henkilökohtainen tulos, 65, jonka alitti neljännellä kierroksella vain kolme pelaajaa.

”Oli hyvä päivä! Tosi paljon hyviä rautoja ja paljon putteja sisään varsinkin etuysillä. Takaysillä joutui vähän pelastelemaan pareja, mutta kokonaisuutena tosi tyytyväinen tulokseen. Nousujohteinen kisa myös. Toivottavasti tämä suunta jatkuu myös seuraavaan kisaan”, 23. sijaa jakanut Ruuska iloitsi.

Emporda Challengen voiton otti Julien Brun (-18), jolle ykköstila oli kauden toinen haastajakiertueella. Ensi kaudella European Tourille nouseva ranskalainen jätti kaukaa toiseksi kirineen Englannin Jonathan Thomsonin lyönnin päähän.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje