26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Tim Clark nousi voittoon Players Championshipissa

Tim Clark osoitti itselleen ja kanssapelaajilleen pystyvänsä voittamaan myös PGA Tourilla. Vierellä vaimo Candace Clark © Getty Images

Tim Clark oli ennen viikonloppua PGA Tourilla sananmukaisesti kaikkien aikojen kakkonen. Mies joka ehti pelata yli 200 kilpailua, ansaita lähes 15 miljoonaa taalaa ja sijoittua kahdeksan kertaa kakkoseksi. Sunnuntai oli lopulta Clarkin joulu. Hän intoutui kierroksen keskivaiheilla tekemään kuuden reiän jaksoon viisi birdietä. Aurinkoakin tarkemmin avauksiaan ja lähestymisiä lyönyt Clark selvisi läpi kierroksen ilman bogeja saaden tuloksekseen 67. Tuulen kovettamalla kentällä hänen lisäkseen vain Davis Love III (68) pelasi alle 70:n. Love sijoittui lopulta neljänneksi.

Clark nousi kolmen lyönnin takaa-ajoasemasta voittoon joka tuotti hänelle 1,7 miljoonaa taalaa. Uran kokonaisansiot ovat nyt 16,4 miljoonaa. Ennen viikonloppua 34-vuotias Clark oli ylivoimaisessa johdossa kun laskettiin niiden pelaajien ura-ansiot jotka eivät olleet voittaneet PGA Tourilla.

”Pelasin käytännössä paremmin kuin koskaan, upotin kierroksen keskivaiheilla lisäksi kaiken mahdollisen viheiröillä. Olen oikeastaan jopa hieman pettynyt. Nyt teillä journalisteilla ei ole enää minusta mitä kirjoittaa kun mursin voitottomuuden taian. Olen vain yksi pelaaja muiden joukossa”, Clark veisteli lehdistötilaisuudessa.

Kisan viimeisellä kierroksella voitosta kamppail kolmikko Lee Westwood, Robert Allenby sekä Clark joille kaikille voittaminen USA:ssa on tuottanut kohtuuttoman paljon vaikeuksia muuhun menestymiseen nähden. Myös kahdella ensiksimaiinitulla oli näytönpaikka. Westwoodin edellisestä voitosta PGA Tourilla on 12 vuotta, Allenbyllä yhdeksän.

Westwood sortui lähinnnä heikkoiin avauksiinsa joiden seurauksena helpolla 11:lla birdie jäi tekemättä ja 14:lla tuloskorttiin merkattiin villin draivin seurauksensa tuloskorttiin bogey. Unelma voitosta karisi käytännössä 16:lla (par-5) jossa lähestyminen jäi bunkkeriin, birdieputti kierähti ohi.

Lee

Lee Westwoodin kisa oli kaksijakoinen. Kahtena ensimmäisenä ( 67-65) vakuuttavaa menoa, viikonloppuna (70-74) jäi taas lopulta luu käteen. 14:n avaus oli noin 50 metriä ideaalinjan oikealla puolella &copy Getty Images

Toisesta päivästä alkaen kisaa johtanut englantilainen uitti vielä pallonsa 17:lla vesiesteeseen ja jäi neljänneksi. Viimeiset päivät ovat olleet loistavasti pelanneelle Westwoodille viimeisen 11 kuukauen aikana katkeria. Hän on tuon ajanjakson aikana sijoittunut 24:ssa pelaamassaan kisassa 18 kertaa kymmenen joukkoon. Joukossa on kuitenkin kolme kitkerää tapppiota suurimmissa mahdollisissa kisoissa ( British Open, Masters ja Players) joissa kaikissa hän piteli ohjaksia käsissään vielä viimeisenä päivänä.

Clarkista tuli jo kolmas perättäinen ulkomaalaisvoittaja TPC Sawgrass-kentällä. Eurooppalaisten panos oli Westwoodin ripsumisesta huolimatta vähintäänkin kohtuullinen, hänen lisäkseen kymmenen joukkoon mahtuivat Ryder Cup-joukkueeseen kovasti mielivä Francesco Molinari sekä Fredrik Jacobson.

Maailmanlistalla kärjen järjestys on muuttumaton. Woodsin ero Mickelsoniin kuitenkin kaventui, Stricker on kolmas ja Westwood hänen kannassaan neljäntenä.

Etelä-Afrikkalaisten asema on vahva, neljä miestä 24:n ensimmäisen joukossa. Ernie Elsin sijoitus on seitsemäs, Retief Goosenin kymmenes, Tim Clarkin 20:s ja Charl Schwartzelin 24:s.

Tiger Woods keskeytti

Tiger

Tiger Woods oli keskeyttämishetkellä 12 lyöntiä kärkeä jäljessä. Pelit päättyivät sunnuntaina niskakipuihin kentän seitsemännellä väylällä &copy Getty Images

Tiger Woodsin voitonmahdollisuudet hävisivät kolmannen kierroksen loppuvaiheilla. Neljäs oli kuvaannollisesti tuskaa, maailmanlistan ykkönen jätti ensimmäistä kertaa PGA Tour urallaan kisan kesken. Niskavamma on jäytänyt Woodsia Mastersista alkaen, aiemmin siitä ei ole puhuttu.

”Pystyn seisomaan pallolla ilman tuskaa. Kipu niskassa alkaa välittömästi kun lähden backswingiin ja kestää koko suorituksen ajan. En enää pysty pelaamaan sen kanssa, Woods kommentoi vammaa jonka hän arvelee johtuvan pullistuneesta välilevystä. Woods menee tarkempiin tutkimuksiin alkavalla viikolla.

Nikke Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje